ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση έχει χρεοκοπήσει ιδεολογικά και πολιτικά

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση έχει χρεοκοπήσει ιδεολογικά και πολιτικά

Για ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία κατηγορεί σήμερα, Παρασκευή (12/08/2016) τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζει ότι «η κυβερνητική εκπρόσωπος ομολογεί σήμερα την πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς, όπως επισημαίνει, «πράγματι, είναι πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία να περηφανεύεται η κυβέρνηση για την επέκταση της κάρτας σίτισης, να παρουσιάζει, δηλαδή, τις μεγαλύτερες ουρές στα συσσίτια, ως επιτυχία».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο είναι «είναι πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία να υπόσχεται η κυβέρνηση μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, σε εκείνους στους οποίους η ίδια έκοψε το ΕΚΑΣ» ενώ προσθέτει πως «πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία είναι να δεσμεύεσαι ότι θα σκίσεις τα μνημόνια, με ένα νόμο και ένα άρθρο και να καταλήγεις να υπογράφεις, συνθηκολογώντας το σκληρότερο μνημόνιο και τον κόφτη μισθών και συντάξεων».

Επισημαίνει επίσης, πως «πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία μιας πολιτικής δύναμης είναι να ταυτίζεται στη συνείδηση των πολιτών με το ψέμα και την εξαπάτηση, να βλέπει μέσα σε μόλις 18 μήνες διακυβέρνησης την κατάρρευση της απήχησής της στην κοινωνία».

Προσθέτει μάλιστα, πως «πολιτική και ιδεολογική χρεοκοπία είναι ως “αριστερά” να συγκυβερνάς με το αντίθετο άκρο του πολιτικού φάσματος, τους ΑΝΕΛ». «Με αυτήν την ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία πρέπει να αρχίσουν να εξοικειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.