ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις επώνυμοι στο Επικρατείας του Σαμαρά

Τρεις επώνυμοι στο Επικρατείας του Σαμαρά
H «Συγγρού» έχει κινητοποιήσει το μηχανισμό της παράταξης με τις πρώτες αλλαγές να είναι προ των πυλών...

Σε τροχιά αλλαγών η «Συγγρού». Η βεβαιότητα του «γαλάζιου στρατοπέδου», πως δεν μας χωρίζει πολύς χρόνος από την επόμενη προσφυγή σε εθνικές κάλπες, έχει κινητοποιήσει το μηχανισμό της παράταξης με τις πρώτες αλλαγές να είναι προ των πυλών.

Τρεις «επώνυμοι» στο Επικρατείας

«Έκπληξη» και «Αιφνιδιασμό», επιθυμεί να προκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς με τις επιλογές προσώπων που θα κάνει στα επόμενα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο αρχηγός της ΝΔ αναμένεται να βγάλει στους δρόμους την πλειονότητα των έμπιστων συνεργατών του, προκειμένου να ριχθούν στη μάχη του σταυρού, ενδυναμώνοντας έτσι τη θέση και το ρόλο τους στο εσωτερικό του κόμματος.

Σε αυτή τη λογική, για τις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας, φαίνεται πως θα επιλεγούν πρόσωπα έκπληξη, ευρείας αποδοχής, καταξιωμένα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο ίδιος μάλιστα έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον τρεις επωνύμους, τα ονόματα των οποίων θα προκαλέσουν, όπως πιστεύει, συζήτηση!

«Δεν θα γεμίσει το επικρατείας στη λογική των ημετέρων. Εμείς δε θα βάλουμε Ραγκούσηδες…», σημειώνει χαρακτηριστικά τακτικός συνομιλητής του Προέδρου της ΝΔ, προσθέτοντας πως πέραν των επωνύμων που μοιάζουν να έχουν «κλειδώσει», θέση στο επικρατείας αναμένεται να λάβουν και πρόσωπα της αγοράς.

ΣΥΓΓΡΟΥ-όμενα και… αντιδράσεις

Την ίδια ώρα, την αντίσταση του Γιάννη Μανώλη, Γραμματέα Συνδικαλιστικού και της Κατερίνας Παπακώστα, Γραμματέως γυναικείων Θεμάτων, συνεχίζει να βρίσκει μπροστά της η ΝΔ, αφού τα δύο στελέχη μοιάζουν να αρνούνται ακόμη επίμονα την «εγκατάλειψη» των πόστων τους, προς χάριν της διεκδίκησης του σταυρού σε «άγνωστο ακόμη πολιτικό χρόνο».

Αρνητικός στην ιδέα της αποκοπής του από τη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο Λεωνίδας Κουρής, παρά την εγκύκλιο που ζητά ρητά την παραίτηση όλων όσοι επιθυμούν να πολιτευθούν, από τις κομματικές θέσεις που κατέχουν. Ωστόσο, η περίπτωση Κουρή θεωρείται διαφορετική, αφού η στάση του ερμηνεύεται από κάποιους, ως απόφαση να μην διεκδικήσει τελικώς το χρίσμα του κόμματος.

Οι αποχωρήσεις, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει. Ήδη, ο Μανώλης Αγγελάκας παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Οργανωτικού, καθώς ετοιμάζεται να πολιτευθεί στην Α΄ Αθηνών και τη θέση του κατέλαβε ο κ. Ζωντανός.

Δεδομένη θεωρείται και η αποχώρηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από τη διεύθυνση του γραφείου του προέδρου της ΝΔ.

Ο πρώην Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» θα κατέβει στην Α΄ Πειραιά και το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να συσφίξει τις σχέσεις του με τον κλήρο, προκειμένου να ‘’ισχυροποιήσει’’ τη θέση του, έχοντας πλάι του και τη… βοήθεια του Θεού.

Τη θέση του θα καταλάβει ο στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας.

Και νέα… βιτρίνα

Στο πλαίσιο της ανανέωσης, πιθανότατη θεωρείται και η επιστράτευση ομάδας στελεχών, στην εκπροσώπηση των θέσεων του κόμματος στα ΜΜΕ.

Μεταξύ των προσώπων που θα έχουν, μετά τον 15αύγουστο, τακτικότερη παρουσία σε τηλεοπτικά δελτία και ενημερωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές, σχηματίζοντας μια «ειδική ομάδα κρούσης», θα είναι ο σύμβουλος του προέδρου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος Βασιλική Τζότζολα, ενώ με τον ίδιο δυναμικό τρόπο θα συνεχίσουν την επικοινωνία των θέσεων του κόμματος οι Νότης Μηταράκης και Χρήστος Σταϊκούρας.