ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάρτι στο Μαξίμου: Τι είπαν στον Τσίπρα οι βουλευτές του

Πάρτι στο Μαξίμου: Τι είπαν στον Τσίπρα οι βουλευτές του

Οικονομία, εκλογές, κόντρα με την Εκκλησία, είναι τα «φαντάσματα» που –όπως προέκυψε απ’ τις συζητήσεις που έγιναν- στοιχειώνουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και των ΑΝΕΛΛ), σύμφωνα με τους προβληματισμούς που έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου την Πέμπτη το βράδυ.

ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ «ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.

Μπορεί μεν η ατμόσφαιρα να ήταν χαλαρή και να έγινε ακόμα χαλαρότερη υπό τους ήχους του πιάνου που έπαιζε ο Κ. Ζουράρις (και ώθησε την Κουντουρά αλλά και τον… Φλαμπουράρη να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο τραγούδι), ωστόσο αυτή η συνάντηση ήταν και μια καλή ευκαιρία για τους βουλευτές.

Ευκαιρία να τα πουν στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς. Άλλωστε ειδικά για τον πρωθυπουργό δεν έχουν συχνά αυτή την ευκαιρία…

Του μετέφεραν λοιπόν το μεγάλο άγχος τους (ιδιαίτερα βουλευτές απ’ την επαρχία) απ’ τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους, λόγω της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, που έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις.

Και φυσικά λόγω αυτού του εντονότατα φορτισμένου κατά της κυβέρνησης κλίματος σχεδόν όλοι όσοι συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα… ξόρκισαν κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής σε κάλπες.

Πάντως ο πρωθυπουργός ήταν καθησυχαστικός και στα δύο.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία εξέφρασε αισιοδοξία, ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, ότι θα κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση και μετά θα υπάρξει μια σχετική «χαλάρωση» που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να δείξει και δείκτες κοινωνικής ευαισθησίας.

Αισιόδοξος ήταν επίσης και σχετικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους επισημαίνοντας ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει σύντομα και θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Ενώ τις εκλογές τις… ξόρκισε κι αυτός, περισσότερο απ’ τους βουλευτές!

«Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πρόωρων εκλογών», υπογράμμιζε σε κάθε ευκαιρία…

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε επίσης στίγμα προθέσεων και για τη συζήτηση προς ημερήσιας διάταξης στη Βουλή τη Δευτέρα, για τη διαπλοκή.

«Θα πάμε με γερά όπλα και θα δώσω διευθύνσεις και τηλέφωνα», τόνιζε.

Σχετικά με την κρίση στις σχέσεις με την Εκκλησία, πολλοί βουλευτές του επεσήμαναν ότι έχει κοστίσει. Και αυτή ήταν μια έμμεση αλλά σαφής αιχμή κατά του αρμόδιου υπουργού Ν. Φίλη, αν και υπήρξαν και βουλευτές οι οποίοι τον στήριξαν.

Επ’ αυτού η θέση του Αλ. Τσίπρα ήταν ότι «έχουμε τις θέσεις μας, αλλά δεν χρειάζεται λάδι στη φωτιά»

Τέλος αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αναφορές και στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος και στα ανοίγματα που θα γίνουν και στο συνέδριο αλλά και στον επικείμενο ανασχηματισμό (για τον οποίο πάντως δεν έγινε μεγάλη συζήτηση, για ευνόητους λόγους…).

Στα ανοίγματα οι περισσότεροι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι «δεν θα πρέπει να γίνουμε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάποιους»…

Σχετικές ειδήσεις