ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Παπουτσής: «Απόλυτη ευθύνη στους επικεφαλής των ομάδων»

Χρ. Παπουτσής: «Απόλυτη ευθύνη στους επικεφαλής των ομάδων»
Τους επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομάδων «έδειξε» ως υπεύθυνους των αιματηρών επεισοδίων στο Ηράκλειο της Κρήτης...

Τους επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομάδων «έδειξε» ως υπεύθυνους των αιματηρών επεισοδίων στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την εγκληματικότητα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε ότι «Πιστεύω ότι η απόλυτη ευθύνη ανήκει στους επικεφαλής των ομάδων που επιτρέπουν τη λειτουργία συνδέσμων, οπαδών και φιλάθλων που δρουν ανεξέλεγκτα και επιλέγουν τη βία ως στοιχείο της καθημερινής τους δραστηριότητας» τονίζοντας ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιοι είναι οι φίλαθλοι και ποιοι οι οπαδοί.

Ωστόσο αναγνώρισε ότι μεγάλη ευθύνη έχουν και οι βουλευτές, οι οποίοι, όπως είπε, πρέπει άμεσα να ψηφίσουν το νέο νομοσχέδιο του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, στο οποίο ρυθμίζονται θέματα βίας στον αθλητισμό.

Επιπλέον, ο υπουργός μίλησε και για την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, αποδίδοντάς την όμως στο μεγαλύτερο βαθμό, στην καλύτερη στατιστική αποτύπωση που γίνεται σήμερα και που δεν γινόταν στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπουτσής εξήγησε ότι «εγκληματικότητα υπήρχε και παλιά μόνο που τα περιστατικά δεν καταγράφονταν. Σήμερα με το σύστημα policeonline αποτυπώνονται τα πάντα».

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι σε περιοχές με αυξημένη παρουσία αλλοδαπών, όπως Ακρόπολη, Ομόνοια, Άγιος Παντελεήμονας κ.α. πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα συντονισμένες επιχειρήσεις εξακρίβωσης στοιχείων. Τόνισε ότι το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν 17 επιχειρήσεις στην περιοχή της Ομόνοιας καταγράφοντας 254 συλλήψεις για παράνομη πορνεία. Η συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα φαίνεται να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο παράνομο «οίκο ανοχής» καθώς από την αρχή του έτους έως και σήμερα έχουν γίνει 929 συλλήψεις.