ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ του παλαιστινιακού κράτους ο Αλ. Τσίπρας

Υπέρ του παλαιστινιακού κράτους ο Αλ. Τσίπρας
Να ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης του παλαιστινιακού κράτους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος...

Να ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης του παλαιστινιακού κράτους στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Σαμίρ Αμπού Γαζαλέχ.

Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει τις παραδοσιακά στενές σχέσεις με τον Παλαιστινιακό λαό κι ότι δεν θα αλλάξει 180 μοίρες η πάγια υποστήριξή της στα δίκαια αιτήματά του, στο βωμό των σχέσεων με το Ισραήλ και στο βωμό της απόλυτης υποταγής στα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή».

Παράλληλα σημείωσε ότι τα πολύ σημαντικά ζητήματα και οι διαφορές σε σχέση και με το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας και της Κύπρου σε έρευνες για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, πρέπει να επιλύονται με πολυμερείς διαπραγματεύσεις και συμφωνίες και όχι μέσα από την απειλή του πολέμου, αναφερόμενος στις απειλές που διατυπώνει η Τουρκία.