ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Μόσιαλος για την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Μόσιαλος για την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Έντονη δυσφορία προκαλούν στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ οι άκομψοι χειρισμοί του κ. Ηλία Μόσιαλου στο θέμα της ΕΡΤ...

Έντονη δυσφορία προκαλούν στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ οι άκομψοι χειρισμοί του κ. Ηλία Μόσιαλου στο θέμα της ΕΡΤ με αποτέλεσμα, στους διαδρόμους της βουλής, να εκτοξεύονται με καταιγιστικούς ρυθμούς αρνητικά σχόλια.

Άλλωστε, ο κ. Μόσιαλος πήρε μια πρώτη γεύση για το τι του επιφυλάσσουν οι «σύντροφοι» αναφορικά με την ΕΡΤ στην τελευταία συνεδρίαση του σχετικού κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας.

Η τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους κ. Απόστολου Κακλαμάνη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και είναι σίγουρο πως αν ο κ. Μόσιαλος βάλει απέναντί του τον πρώην πρόεδρο της Βουλής τότε θα ζήσει εξαιρετικά δύσκολες ημέρες. Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης του τόνισε ότι η μόνη άμυνα απέναντι στην αυθαιρεσία και την διαπλοκή των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι τα κρατικά μέσα, τα οποία όμως χρειάζονται έναν εξορθολογισμό στην οικονομική τους διαχείριση και όχι απαξίωση. Επιπλέον χαρακτήρισε «λάθος» το γεγονός ότι οι αλλαγές ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, το ότι οι βουλευτές ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, όπως και το ότι ο κ. Μόσιαλος έδωσε συνεντεύξεις σε ιδιωτικά μέσα και όχι στην ΕΡΤ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsbomb.gr ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε στο γραφέιο του στην Βουλή τον υπουργό Επικρατείας την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να του παραθέσει την αντίθεσή του για το σχέδιο που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην δημόσια τηλεόραση.

Ένα επιπλέον γεγονός που πρέπει να βάλει σε σκέψη τον κ. Μόσιαλο είναι ότι αντίθετος με τις επιδιώξεις του είναι και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος γνωρίζει όσο κανείς άλλος στο ΠΑΣΟΚ την γεωγραφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα και την χρησιμότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι δεν μπορεί να κλείνει ένα δημόσιο κανάλι σε περίοδο κρίσης ενώ σημείωσε με νόημα πως «Είχαμε έτοιμες για υπογραφές τις συμβάσεις με το Μέγαρο Μουσικής, θέατρα και μουσικές σκηνές για να καλυφθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα. Ποιός χαίρεται όταν κλείνουν κρατικά κανάλια; Οι ιδιώτες που στη κρίση φθηναίνουν ακόμη περισσότερο τα προγράμματα;». Μάλιστα, το έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Μόσιαλο ότι με την στάση του προσβάλει τον ίδιο, τον Παύλο Γερουλάνο καθώς και τον πρωθυπουργό οι οποίοι είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα απο τα τρία κανάλια της κρατικής τηλεόρασης. «Είπατε για αποκομματικοποίηση. Από ποιον; Από τον προηγούμενο υπουργό; Από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ; Αυτή, όμως, είχε επιλεγεί με open.gov», παρατήρησε.

Στο ίδιο μήκος φαίνεται να κινείται και η κ. Άννα Νταλάρα η οποία δηλώνει πως «Δεν κλείνει δημόσιο κανάλι και μάλιστα με την ιστορία και την διαχρονική προσφορά της ΕΤ1 σε περίοδο κρίσης. Ποιος χαίρεται όταν κλείνει ένα δημόσιο κανάλι χωρίς να έχεις μειώσει το ανταποδοτικό τέλος».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν αυτών, υπάρχουν αρκετοί ακόμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκφράζουν ισχυρές ενστάσεις για τις επιδιώξεις του κ. Μόσιαλου.

Επιπροσθέτως, υπέρ της διατήρησης της κρατικής τηλεόρασης έχουν ταχθεί δημόσια αρκετοί επιφανείς άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Νάνος Βαλαωρίτης, Γιώργο Μιχαλακόπουλος, Μίμης Πλέσας, Ροβήρος Μανθούλης, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Θεόδωρος Πελεγρίνης καθώς και η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών.