Έντονες γαλλικές πιέσεις για παραίτηση Παπανδρέου

Έντονες γαλλικές πιέσεις για παραίτηση Παπανδρέου

Αντιμέτωπος με την οργή του Νικολά Σαρκοζί, της Άγκελα Μέρκελ αλλά και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά το σοκ που προκάλεσε η ανακοίνωση της απόφασής του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Κατά τις σημερινές έκτακτες συνομιλίες, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, η γαλλική πλευρά διαρρέει ότι ο Νικολά Σαρκοζί σκοπεύει να ζητήσει την παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι οι απεργίες, οι μαζικές διαμαρτυρίες αλλά και το ρευστό πολιτικό σκηνικό δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο Νικολά Σαρκοζί, ως προεδρεύων στη G20 δεν τον υποδέχθηκε, ενώ αύριο, κατά τη μίνι Σύνοδο που συγκάλεσε εκ νέου ο Νικολά Σαρκοζί στο περιθώριο της Συνόδου, με αντικείμενο την Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει καν προσκληθεί.

Μετά τη συνάντηση, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει κοινή δήλωση της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr