ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ίδιο Π.Δ. παραίτηση ΓΑΠ και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στο ίδιο Π.Δ. παραίτηση ΓΑΠ και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα θα καταχωρηθούν η παραίτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου και η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον νέο πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφευχθεί και τυπικά το κενό εξουσίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα του καταθέσει την παραίτηση και θα τον ενημερώσει ότι έχει συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρος διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να γίνει σήμερα, ώστε άμεσα ο κ. Παπούλιας να καλέσει τον νέο πρωθυπουργό και να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Υπό αυτά τα δεδομένα, την Τετάρτη αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία και εντός 15 ημερών η νέα κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Όμως και η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Αυτό σημαίνει ότι η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων θα γίνει Τετάρτη ή Πέμπτη.

Οι προγραμματικές δηλώσεις διαρκούν το πολύ τρεις ημέρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ολοκληρωθούν και εντός 24ωρου.

Άρα, το πολύ ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ψηφοφορία που θα δείξει αν η νέα κυβέρνηση χαίρει εμπιστοσύνης ή όχι.