Το ΚΚΕ για τον «αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης»

Το ΚΚΕ για τον «αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης»

Για «αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων» κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή της επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο της ΔΕΗ, προκειμένου να διακοπεί η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ.

«Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε αρνούνται να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό.

Το ΚΚΕ καλεί «τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πεισμώσουν πιο πολύ και να απαντήσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα για να καταργηθεί εδώ και τώρα το χαράτσι».

«Λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Τέλος οι θυσίες για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και της ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.