ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» ΝΔ σε «πρόθυμους»: Τα έξι δεκανίκια του Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους

«Πυρά» ΝΔ σε «πρόθυμους»: Τα έξι δεκανίκια του Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης η Νέα Δημοκρατία και με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας (04/02/2019) απαντά στην επιστολή των έξι «πρόθυμων» βουλευτών να στηρίξουν μέσα στη Βουλή τη σαθρή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη Βουλή», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Νωρίτερα, με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, οι έξι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν θετικά κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, δηλώνουν ότι επιζητούν να προσμετράται στο εξής η θετική τους ψήφος σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα νομοσχέδια, ώστε να διασφαλίζεται -όπως λένε- η δεδηλωμένη για την κυβερνώσα πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται πως οι έξι βουλευτές που κράτησαν «όρθια» τη σαθρή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν οι εξής:

  • Έλενα Κουντουρά
  • Κατερίνα Παπακώστα
  • Σπύρος Δανέλλης
  • Βασίλης Κόκκαλη
  • Θανάσης Παπαχριστόπουλος
  • Κώστας Ζουράρις

Ειδικότερα, οι «έξι» δηλώνουν ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσαν στην κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Πάντως, ο κ. Ζουράρις διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη – Αποκάλυψη - «βόμβα» Ταουξή στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις