ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν Παπαδήμος-Κουβέλης

Τι συζήτησαν Παπαδήμος-Κουβέλης

Τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέθεσε ο Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέπτυξε τις απόψεις του κόμματος, σχετικά με την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό πλαίσιο στήριξης, «ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας».

Επίσης, ο κ. Κουβέλης ζήτησε την κατάργηση του τέλος στα ακίνητα καθώς και τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, που βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο.

« Επανέφερα την πρότασή μας για την προώθηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με το ΕΣΠΑ. Επέμεινα ότι εκείνο που πρέπει να υπάρξει είναι μια πολιτική που θα στηρίζει την κοινωνική συνοχή και θα περιορίζει τα δυσβάσταχτα μέτρα και τα βάρη στις πλάτες των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», δήλωσε ο κ. Κουβέλης, που επανέλαβε την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

«Οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι αμφίβολες. Η Ευρώπη ή θα προχωρήσει στην επί της ουσίας πολιτική της ενοποίηση ή διαφορετικά θα τροφοδοτεί αποσυσπειρώσεις και εντέλει την αποδυνάμωσή της», κατέληξε στη δήλωσή του.