Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Δεν υποτασσόμαστε, δεν μπλοφάρουμε (video)

Newsbomb

Το βασικό σχέδιο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων ο εισηγητής του μείζονος κυβερνώντος κόμματος, κ. Δ. Βίτσας.

Όπως υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «τα 5 τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ιδιαίτερα και ως πειραματόζωο, αλλά και στην Ευρώπη αντιπαρατίθενται στο πεδίο διεξόδου από την κρίση 2 λογικές, 2 πολιτικές με πολύ πρακτικά αποτελέσματα. Η πρώτη που ανασύρει και υλοποιεί το σενάριο SOS των κερδών των λίγων, το σενάριο SOS της διάσωσης του προηγούμενου συστήματος, που βλέπει την διέξοδο μέσα από την ακραία λιτότητα, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, την εσωτερική υποτίμηση. Η δεύτερη βλέπει την διέξοδο στη στροφή στην πραγματική οικονομία, στην προσήλωση στην εξυπηρέτηση των βασικών κοινωνικών αναγκών και την προστασία του περιβάλλοντος, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την αντίληψη πως για να τακτοποιήσουμε τα δημόσια οικονομικά και να συγκροτήσουμε μια νέα κοινωνική και οικονομική συνοχή έπρεπε πρώτα να δημιουργηθεί μια στρατιά, 1,5 εκατ. ανέργων, να μπουν λουκέτα σε 250.000 επιχειρήσεις, να ζουν άνθρωποι χωρίς στέγη , χωρίς πρόσβαση στην ενέργεια και να τρέφονται σε κοινωνικά συσσίτια.

«Θεωρούμε πως υπάρχει εναλλακτική πολιτική, άλλος δρόμος και αυτόν υποδεικνύουμε με το πρόγραμμα μας όπως αυτό συνάγεται από τις προγραμματικές δηλώσεις. Στις 25 Γενάρη αυτή η πολιτική πρόταση είχε μια ιστορική νίκη. Σκοπεύουμε με την υλοποίηση του προγράμματος μας να την κάνουμε μια ιστορική μέρα», σημείωσε.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση προσβλέπει σε μια Ευρώπη της σύγκλισης, της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της ειρήνης.

«Για μας οι λέξεις κλειδιά είναι λαϊκή εντολή, αποφασιστικότητα, νέα συμφωνία, δικαιοσύνη και περηφάνια. Στο δικό μας λεξιλόγιο δεν υπάρχει η λέξη υποταγή, αλλά ούτε η λέξη μπλόφα».