Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκηνές «φαρ - ουέστ» στη Βουλή - Τα βίντεο της ντροπής

Newsbomb

Σε πόλεμο με άσφαιρα πυρά εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή (29/03/2016) συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.

Όσοι Έλληνες περίμεναν να ακουστούν... ονόματα και διευθύνσεις, διαψεύστηκαν πανηγυρικά!

Αντ’ αυτού, είδαμε μόνο σκοτωμούς άνευ ουσίας και σημασίας από τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, αποκλειστικά και μόνο για κομματική χρήση, και σίγουρα όχι για το καλό αυτού του τόπου.

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί, ύβρεις και τσαμπουκάδες για ακόμη μία φορά, χωρίς κανείς να καταφέρει να γίνει σοφότερος, παρά μόνο να αισθανθεί απέραντη θλίψη και ντροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Τσίπρας: Να ανακαλέσετε τώρα – Μητσοτάκης: Καθίστε κάτω

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκαν την... όρεξη να λογομαχήσουν, πρωταγωνιστώντας σε ένα ακόμη ανούσιο επεισόδιο.

«Κατανοώ την ανάγκη που έχετε να υπερασπιστείτε στελέχη που ήταν πάντα πιστά στο κόμμα σας, όπως τον κ. Καρανίκα. Πράγματι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Τον κ. Καρανίκα, όμως δεν τον προσλάβατε να φτιάχνει καφέδες, αλλά για σύμβουλό σας. Έχει τα απαραίτητα προσόντα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας: «Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με ύποπτους δημοσιογράφους, τι έχετε να πείτε για τα δικά σας; Θυμάμαι καλά τον κ. Μαυρίκο σχολιαστή στην κρατική τηλεόραση, μετά το debate μεταξύ του κ. Τσίπρα με τον κ. Μεϊμαράκη;».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «τον τρίτο του κυκλώματος εκβιαστών», τον οποίο δεν κατονόμασε, αλλά πρόσκειται -όπως υποστήριξε- στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «οι δηλώσεις του δεν διέρρευσαν», αφήνοντας αιχμές ότι είναι συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας πετάχτηκε εκνευρισμένος από τη θέση του και ζήτησε σε έντονο ύφος από τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει.

«Δεν ανακαλώ τίποτα. Καθίστε κάτω!», απάντησε σε επίσης έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.

«Ζητώ συγγνώμη για την έκρηξή μου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία για τις σχέσεις της ΝΔ με το κύκλωμα εκβιαστών. Δεν έχει, όμως, δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό της χώρας. Ζητώ να ανακαλέσει. Αν δεν το κάνει θα είναι ένα κοινός συκοφάντης», ανέφερε μετά από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας το λόγο και ενώ είχε προηγηθεί ένας μικρός χαμός στα έδρανα που ανάγκασε τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να πει: «Είναι 2 π.μ., πού βρίσκετε την όρεξη;».

Βενιζέλος σε Καμμένο: Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα

Λίγο αργότερα, το μένος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι υπαινιγμοί του Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Δικαιοσύνη και τη Διαπλοκή.

Για μία ακόμη φορά ακούστηκαν εκφράσεις (τουλάχιστον) καφενείου, με πρωταγωνιστές τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι με τους χειρισμούς του ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

«Ο κ. Βενιζέλος με λάθη και παραλείψεις ζημίωσε τα συμφέροντα των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επικρίνοντας τη μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά έναντι ενός ευρώ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση του προφυλακισμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, σε μια προσπάθεια να συνδέσει τις δύο υποθέσεις.

«Μας τον έφερε (σ.σ. τον κ. Σαφά) ο Βενιζέλος ως γαμπρό», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος αφήνοντας υπαινιγμούς ότι συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου διατηρούν μετοχές στη Marfin.

Τότε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε εκτός εαυτού ζητώντας από το προεδρείο το λόγο επί προσωπικού.

«Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα!», φώναξε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος από τα βουλευτικά έδρανα.

Ο κ. Καμμένος συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του, ωστόσο ακολούθησε ένταση, καθώς ο προεδρεύων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον κ. Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε πάντως να ζητά έντονα το λόγο προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γιώργος Πάντζας φώναζε μάλιστα από τα μπροστινά έδρανα προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «κάτσε κάτω ρε», ενώ ο κ. Σωκράτης Φάμελλος συμπλήρωσε: «Η ασυλία σας τελείωσε κ. Βενιζέλο. Ξεχάστε τα αυτά που ξέρατε».

Τα «κάτσε κάτω αγόρι μου» του Καμμένου και η «κωλοτούμπα» για Μουζάλα

Στο μεταξύ, τη συμμαχία του με τον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε πανηγυρικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δίνοντας κανονικό... σόου και κάνοντας στροφή 180 μοιρών στο θέμα Μουζάλα.

Ο κ. Καμμένος απάντησε στην αναφορά που έκανε σε εκείνον στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας: «Δεν άλλαξα εγώ, άλλαξε η ΝΔ» και υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό (κι ως εκ τούτου την συγκυβέρνηση τους), λέγοντας: «Ο Τσίπρας δε φίλησε κατουρημένες ποδιές, ούτε πήρε σπίτι από το Χριστοφοράκο».

Θυμήθηκε δε πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η ΝΔ είχε το σύνθημα «αλήτη προδότη Σαμαρά», εγκαλώντας το σημερινό πρόεδρο της ΝΔ.

Στο σημείο αυτό, από τα έδρανα της ΝΔ άρχισαν οι αντιδράσεις. Η Σοφία Βούλτεψη κάλεσε τον κ. Καμμένο να πει για τον Γιάννη Μουζάλα και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λεκτικό λάθος» την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Σκόπια ως Μακεδονία.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα είπε ότι ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Έδειξε πάντως να μην έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί όντως και προκάλεσε τη ΝΔ: «Αν έχετε τη δύναμη, κατεθέστε πρόταση μομφής κατά Μουζάλα».

Στο σημείο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γιώργος Γεωργαντάς από την πλευρά της ΝΔ άρχισαν να φωνάζουν, με τον υπουργό Άμυνας να λέει στον καθένα τους διαδοχικά «κάτσε αγόρι μου κάτω!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ