ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν σήμερα στην Ξάνθη τα γυρίσματα του «ELEVEN»

Ξεκινούν σήμερα στην Ξάνθη τα γυρίσματα του «ELEVEN»

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα στην Ξάνθη τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ "Eleven".

Η ελληνική ομάδα που αποτελείται από τους Μιχάλη Μονεμβασιώτη (σκηνοθέτης) , Γιάννη Σωτηρόπουλο (παραγωγός) και Μάκη Σέμπο, Δήμητρα Γυφτοπούλου, Αλέξανδρο Τόλιο -Ζήσο και Σεραφείμ Ντούσια θα παρακολουθήσει την καθημερινή ζωή του 11χρονου μαθητή της Ε1 του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και ποδοσφαιριστή της U11 της SKODA ΞΑΝΘΗ, Δημήτρη Μπαφατάκη, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε αυτήν την καμπάνια.

Το ELEVEN δημιουργήθηκε σαν ιδέα λόγω της απέχθειας που νιώθουμε για το επίκαιρο όσο πάντα, φαινόμενο των κοινωνικών και φυλετικών διακρίσεων. Ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο πήρε αρκετή δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Η ιδέα για το συγκεκριμένο project ήταν να δείξουμε πως οι ζωές 11 παιδιών από 11 διαφορετικές χώρες ανά την υφήλιο, στη μεταβατική ηλικία των 11 μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ως κοινή βάση το ποδόσφαιρο, και να παραχθεί ένα παγκόσμιο μήνυμα ανάγκης για ενότητα και εναντίωση κατά των διακρίσεων εντός και εκτός ποδοσφαίρου.

Εικόνες όπως αυτές της εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού μετά τη πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας (οι παίχτες έπεσαν στα γόνατα και ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να συγχωρέσουν ο ένας τον άλλο και να δοθεί ένα τέλος στον εμφύλιο) αποτελούν απόδειξη ότι η τεράστια δύναμη των σπορ και δη του ποδοσφαίρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ευρύτερο καλό.

Σκοπός του «Eleven» είναι να ενισχυθεί το Παιδικό Χωριό SOS, ενώ ο Έλληνας εκπρόσωπος της οικογένειας ποδοσφαίρου θα είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Υποστηρικτής της καμπάνιας στην Ελλάδα είναι η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ.

Ola Xanthi.gr

Διαβάστε επίσης: Παραιτήσεις διευθυντών σχολείων στη Θεσσαλονίκη ως αντίδραση στα μέτρα