Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πρόταση μομφής: Ο Κυριάκος πάτησε το κουμπί - Ο κίνδυνος να γυρίσει μπούμερανγκ η δυσπιστία

Πρόταση μομφής: Ο Κυριάκος πάτησε το κουμπί - Ο κίνδυνος να γυρίσει μπούμερανγκ η δυσπιστία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάτησε σήμερα 14/06/2018 το κουμπί α λα Κιμ, θέτωντας ζήτημα δυσπιστίας της κυβέρνησης - Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να γυρίσει μπούμερανγκ;

Αρκετά πιθανόν, αφού στο συγκεκριμένο timing, η ΝΔ «καίει» για ένα εξάμηνο την πρόταση μομφής που θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει σε άλλο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα συσπειρώνει το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έπεσε πάνω στην... πόρτα του Προκόπη Παυλόπουλου, οποίος χθες του αρνήθηκε το έμμεσο αίτημα για συνταγματική εκτροπή, ανακοίνωσε πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα τελευταία προαπαιτούμενα που ανοίγουν την έξοδο από το μνημόνιο, η ΝΔ, η οποία κλυδωνίζεται από σοβαρές αναταράξεις που έχει προκαλέσει η στάση Μητσοτάκη – σε γραμμή Σαμαρά – στη συμφωνία θα υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Ως εκ τούτου, η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 18:00 σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κανονικά η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες την Κυριακή.

Ήδη από χθες τόσο το Μαξίμου όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του είχε στείλει σήμα στην Πειραιώς εάν… τολμά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, σηκώνοντας το γάντι στις απειλές που διέρρεαν από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά χθες το βράδυ (κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ) απάντησε αρνητικά: «δεν έχω κανέναν λόγο. Δεν αισθάνομαι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και δεδομένου ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, παρά τη διαφωνία του για το ονοματολογικό έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης, ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να επιβεβαιώσει πως διαθέτει ακόμα την κυβερνητική πλειοψηφία των 154 βουλευτών.