ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Το σερβικό μπάσκετ τίμησε τη μνήμη του - Τα συγκλονιστικά λόγια του Ομπράντοβιτς

Ντούσαν Ίβκοβιτς
OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Η Σερβία θρηνεί την απώλεια του «Ντούντα» και στο Κοινοβούλιο του Βελιγραδίου πραγματοποιήθηκε ένα ιδιότυπο μνημόσυνο στη μνήμη του.

Μια ημέρα πριν την κηδεία του, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (21/9), ορισμένοι από τους κοντινούς φίλους του Ίβκοβιτς συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ζόραν Σάβιτς, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Νίκολα Πέκοβιτς, Σβέτισλαβ Πέσιτς, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ενώ το «παρών» έδωσε κι ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς. Στο μνημόσυνο βρέθηκε κι ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η γυναίκα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Νένα κι οι γιοί του, Πέτρος και Παύλος, βρέθηκαν στην πρώτη σειρά. Εκεί ήταν κι ο Ντανίλοβιτς με τους Ομπράντοβιτς και Κιτσάνοβιτς, που ήταν από τους πιο στενούς φίλους του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συγκλόνισε με τα λόγια του, λέγοντας ότι: «έφυγε ο άνθρωπος που ήταν τα πάντα για μένα: δάσκαλος, προπονητής, νονός, φίλος. Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα πίσω του. Τον συνάντησα για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Με κάλεσε στην εθνική ομάδα. Ακόμη και σήμερα χρησιμοποιώ καθημερινά τις συμβουλές του. Ήξερε πώς να εξηγήσει στον άλλον αυτό που θέλει, πώς θα τον χαλαρώσει, ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Είναι κάτι που δεν έχω ξεχάσει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια. Όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής, μου έδωσε την ευχή του».

Ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς τόνισε από την πλευρά του: «Είμαι εδώ με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν αυτή που είναι χωρίς εκείνον. Όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ καρπώνεται τα “φρούτα” της δικής του δουλειάς. Τον αγαπώ και τον σέβομαι. Ήταν ο πρώτος που συμβουλευόμουν κάθε φορά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Θεμιστοκλέους: Δεν είναι υποχρεωτική η 3η δόση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60 και άνω