ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιδράσεις στη Euroleague – Έκτακτη συνεδρίαση λόγω της ρωσικής εισβολής

Euroleague Ευρωλιγκα
Intime

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλες είναι οι επιπτώσεις στη Euroleague από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, με τη διοργανώτρια αρχή να συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή (25/2).

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, η οποία καταλαμβάνει σταδιακά ολόκληρη την Ουκρανία, έχει φέρει μεγάλες επιπτώσεις στον αθλητισμό.

Η Euroleague, η οποία έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό, θα συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή (25/2), με την παρουσία εκπροσώπων κι από τις 18 ομάδες.

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία, η Euroleague Basketball αξιολογεί την κατάσταση και ακολουθεί τις αποφάσεις που θα παρθούν από εθνικές και παγκόσμιες αρχές. H Εuroleague θα συνεχίσει κανονικά με το πρόγραμμα που ήδη υπάρχει εκτός και η ακεραιότητα των ομάδων είναι σε κίνδυνο και αν υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις που να εμποδίζουν την διεξαγωγή των ματς.

Οι 18 ομάδες της Euroleague θα συναντηθούν αύριο για να αναλύσουν τα γεγονότα και να πάρουν μέτρα αν χρειαστεί. Οποιαδήποτε αλλαγή που θα επηρεάσει την κανονικότητα των διοργανώσεων θα ανακοινωθεί επίσημα από τη Euroleague Basketball».

Euroleague
Η ανακοίνωση της Euroleagueeuroleague.net

Αρνούνται να ταξιδέψουν στη Ρωσία οι ομάδες

Νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα ενημέρωσε ότι δεν θα ταξιδέψει στη Ρωσία για την αναμέτρηση με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή (25/2). Επίσης, η Ζαλγκίρις γνωστοποίησε με τη σειρά της ότι δεν σκοπεύει να ταξιδέψει στη Ρωσία για τις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ (25/3) και τη Ζενίτ (8/4), λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν το προγραμματισμένο τζάμπολ, η Μπάγερν Μονάχου αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον ίδιο λόγο, με τη Euroleague να κάνει δεκτή την επιθυμία του γερμανικού συλλόγου. Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των τριών εκπροσώπων της Ρωσίας στη διοργάνωση. Ο λόγος φυσικά για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματική έκκληση των ξένων παικτών – «Βοηθήστε μας να φύγουμε»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έκρηξη» Ζιντσένκο κατά Πούτιν – «Να πεθάνεις με τον χειρότερο τρόπο»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι επιπτώσεις στη Formula 1 - Δεν θα τρέξει στο Σότσι ο Σεμπάστιαν Φέτελ