ΜΠΑΣΚΕΤ

ΛεΜπρον Τζέιμς: Ο πρώτος εν ενεργεία δισεκατομμυριούχος NBAer - Από το real estate ως την πιτσαρία!

ΛεΜπρον Τζέιμς: Ο πρώτος εν ενεργεία δισεκατομμυριούχος NBAer - Από το real estate ως την πιτσαρία!

ΛεΜπρον Τζέιμς: Ο «King James» έχει πετύχει πολλές πρωτιές τόσο εντός, όσο κι εκτός παρκέ! Στα 37 του, έγραψε ξανά ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος εν ενεργεία δισεκατομμυριούχος NBAer.

Τα λεφτά είναι (πάρα) πολλά και κάθε χρόνο γίνονται ακόμα περισσότερα για τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

Ο «βασιλιάς» του ΝΒΑ έχει ξεφύγει από τα «στενά» όρια του παρκέ και σε μια σεζόν που οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν κατάφεραν να μπουν στα playoffs, ο ίδιος όχι μόνο δεν έχασε λεφτά, αλλά έγραψε ιστορία.

Το Forbes γνωστοποίησε ότι ο Τζέιμς έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής του NBA που μπήκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων. Το net worth του έχει πλέον εννιά μηδενικά, με τις συνολικές απολαβές του το 2021 να φτάνουν τα 121.000.000 δολάρια!

Συνολικά, μόλις τρεις παίκτες από την κορυφαία λίγκα του πλανήτη έχουν καταφέρει να συμπεριληφθούν στη λίστα κι οι δύο προηγούμενοι το κατάφεραν μετά την απόσυρση τους από την ενεργό δράση. Ο λόγος για τον GOAT, Μάικλ Τζόρνταν και τον αδικοχαμένο, Κόμπι Μπράιαντ.

Ο ΛεΜπρον, πέρα από το συμβόλαιό του με τους Λέικερς και τα έσοδα από τις διαφημίσεις, δραστηριοποιείται στο real estate, όπως και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Έτσι βγάζει εκτός παρκέ το «παντεσπάνι» του ο ΛεΜπρον Τζέιμς

The Spring Hill Company (300.000.000 δολάρια): Το οικοδομικό συγκρότημα περιλαμβάνει τρεις εταιρείες: Ένα γραφείο μάρκετινγκ, την πλατφόρμα για αθλητές «Uninterrupted» και την SpringHill Entertainment, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη και την παραγωγή ψυχαγωγίας.

Fenway Sports Group (90.000.000 δολάρια): Η εταιρεία, με την οποία ονειρεύεται να γίνει μια μέρα ιδιοκτήτης ομάδας στο NBA. Είναι σε καλό δρόμο, καθώς δραστηριοποιείται σε επαγγελματικές ομάδες του μπέιζμπολ, του ποδοσφαίρου και του χόκεϊ. Να θυμίσουμε ότι ο Τζέιμς έχει ένα μικρό ποσοστό και στη Λίβερπουλ.

ΛεΜπρον Τζέιμς
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει στην κατοχή κι ένα μικρό ποσοστό της ΛίβερπουλAP Images

Real Estate (80.000.000 δολάρια): Είναι κάτοχος τουλάχιστον τριών ιδιοκτησιών, συνολικής αξίας 80.000.000 δολαρίων, ενώ έχει χτίσει και μια βίλα αξίας 10.000.000 κοντά στη γενέτειρα του, το Άκρον του Οχάιο.

Blaze Pizza (30.000.000 δολάρια): Ο «King James» ασχολείται με την «αλυσίδα» εστιατορίων πίτσας για χρόνια. Μάλιστα, για να την προμοτάρει έχει πάει κι ο ίδιος να δουλέψει σε κατάστημα!

Μετρητά κι άλλες επενδύσεις (πάνω από 500.000.000 δολάρια): Σύμφωνα με το Forbes, εκτιμάται ότι ο Τζέιμς έχει άλλο μισό δισεκατομμύριο σε μετρητά, τα οποία προέκυψαν από διάφορες άλλες επενδύσεις. Για παράδειγμα η πώληση των «Beats by Dre» στην Apple το 2014, η οποία ήταν αξίας 3.000.000.000 δολαρίων!

Σχετικές ειδήσεις