ΜΠΑΣΚΕΤ

Λεσόρ: «Ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά – Άκρως ανταγωνιστική ομάδα»

Λεσόρ: «Ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά – Άκρως ανταγωνιστική ομάδα»

Ο Ματίας Λεσόρ ανέλυσε στο paobc.gr τους λόγους για τους οποίους υπέγραψε στον Παναθηναϊκό.

Τα επόμενα δύο χρόνια θα… σκορπά τρόμο κάτω απ’ τα καλάθια με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Ο Ματίας Λεσόρ, κορυφαίος σέντερ της Euroleague την περασμένη σεζόν, υπέγραψε στο «τριφύλλι» και όπως φάνηκε απ’ τις πρώτες του δηλώσεις στο paobc.gr, δεν κρατιέται να αρχίσει δουλειά. Παράλληλα τον ικανοποιεί πως θα είναι μέλος της προσπάθειας για επιστροφή των «πράσινων» στην κορυφή.

Οι δηλώσεις του Γάλλου σέντερ:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αποτελώ μέρος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια δεν είχε επιτυχίες αλλά τώρα φιλοδοξεί να επιστρέψει στο επίπεδο που ανήκει. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και με την Παρτιζάν πέρσι. Μου αρέσει πάρα πολύ που θα συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια την οποία αντιμετωπίζω ως πρόκληση».

Τι γνωρίζει για Παναθηναϊκό: «Όλοι γνωρίζουν την τεράστια ιστορία του Παναθηναϊκού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τις επιτυχίες και τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο οργανισμό με μεγάλες απαιτήσεις, κάτι που μου έχει πει και ο Γιάννης (σ.σ. Παπαπέτρου). Τη νέα σεζόν η ομάδα θα είναι άκρως ανταγωνιστική και ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά».

Για το αν μίλησε με τον Παπαπέτρου: «Ναι, το είχα πει στον Γιάννη. Μου μίλησε για την Ελλάδα, τη ζωή στη χώρα γενικότερα, για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού αλλά και τους φιλάθλους. Έλαβα την απόφαση να έρθω στην ομάδα λόγω του μεγέθους του κλαμπ, της μεγάλης βάσης φιλάθλων που έχει, αλλά και γιατί αποτελεί πρόκληση για μένα να είμαι μέρος της προσπάθειας που γίνεται να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Για το «δέσιμο» με τους φιλάθλους: «Η σύνδεσή μου με τους φιλάθλους της Παρτιζάν ήρθε φυσικά, δεν ήταν κάτι που κυνήγησα. Εύχομαι και στον Παναθηναϊκό οι φίλαθλοι να με αγαπήσουν όσο και εκείνοι της Παρτιζάν, εκτιμώντας την προσπάθεια που θα κάνω για να βοηθήσω την ομάδα. Οι δύο ομάδες έχουν μια μεγάλη βάση οπαδών με αρκετές ομοιότητες. Το σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στις επιτυχίες για να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για τους στόχους του: «Χτίζεται μια νέα ομάδα, σχεδόν από την αρχή, με νέους παίκτες. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί, να δουλέψουμε σκληρά και να κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Για τον Εργκίν Αταμάν: «Ο κόουτς Αταμάν είναι ο πιο επιτυχημένος στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία. Έχει κατακτήσει δύο φορές την Ευρωλίγκα και θα μπορούσε και τρίτη, αν εκείνη η χρονιά δεν είχε διακοπεί λόγω covid. Είναι ένας πολύ έμπειρος και καλός προπονητής που ξέρει τον τρόπο να κερδίζει, πράγμα πολύ σημαντικό. Ανυπομονώ να δω τι θα φέρει στο παιχνίδι μου. Πιστεύω πως θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασίας».