ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Έτσι περνάει η Εθνική μας (pics)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Έτσι περνάει η Εθνική μας (pics)

Η τρίτη και τελευταία αγωνιστική θα κρίνει την δεύτερη ομάδα, η οποία θα συνοδεύσει την Κολομβία στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε ζωντανές της ελπίδες του για πρόκριση μετά την... χρυσή ισοπαλία που απέσπασε από την Ιαπωνία στο Νατάλ, παρά το γεγονός πώς αγωνιζόταν με έναν παίκτη λιγότερο από το 35ο λεπτό του αγώνα.

Μπορεί λοιπόν η Εθνική μας να μην έχει πετύχει κάποιο γκολ μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο ο βαθμός κόντρα στην ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι μας κράτησε... στο κόλπο. Πλέον το βάρος προπονητικού τιμ και παικτών στρέφεται στο παιχνίδι απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, στο οποίο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

Τι πρέπει να συμβεί για να προκριθεί η Εθνική μας στη φάση των 16;

Η Ελλάδα (1 β.) θα πρέπει να κερδίσει την ομάδα του Ντιντιέ Ντρογκμπά (3 β.) και παράλληλα η πρωτοπόρος Κολομβία (6 β.), η οποία έχει ήδη προκριθεί να μην χάσει από την Ιαπωνία (1 β.)

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι το γεγονός πώς οι Κολομβιανοί ίσως θελήσουν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας -η οποία πιθανότατα θα τους φέρει αντίπαλο είτε την Ιταλία, είτε την Ουρουγουάη- γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει κάποια χαλάρωση την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Ιάπωνες.

Όσο για το ενδεχόμενο η Ιαπωνία να επικρατήσει την τελευταία αγωνιστική, τότε η Εθνική θα πρέπει να κάνει... θαύματα απέναντι στην Ακτή, καθώς θα χρειάζεται νίκη με 3 γκολ περισσότερα απ' αυτή των Ασιατών για να προκριθεί.

Αναλυτικά η βαθμολογία (2 αγ.)

Κολομβία 6 (5-1)
Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3)
Ιαπωνία 1 (1-2)
Ελλάδα 1 (0-3)

Aξίζει να σημειωθεί πώς ο Φερνάντο Σάντος θα έχει στη διάθεσή του και τον Κώστα Μήτρογλου, που αποχώρησε τραυματίας, αλλά και τον Γιάννη Μανιάτη με τον Κώστας Μανωλά, οι οποίοι είχαν κάποιες ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι. Το επόμενο ραντεβού της Εθνικής μας ομάδας είναι την Τρίτη (24/6) στις 23.00 μ.μ, εκεί που οι Έλληνες διεθνείς θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους για να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε φάση νοκ-άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε όλα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Newsbomb.gr

Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης ΕΔΩ