ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Το «φρένο» στο σερί και το «καμπανάκι» (vids+pics)

Εθνική Ελλάδας: Το «φρένο» στο σερί και το «καμπανάκι» (vids+pics)
Αυστρία-Ελλάδα 2-1
InTime

Εθνική Ελλάδας: Μετά από πέντε αγώνες η «γαλανόλευκη» γνώρισε την ήττα και αυτό σήμανε «συναγερμό» ενόψει των αναμετρήσεων του Nations League με Μολδαβία και Κόσοβο.

Σχεδόν έναν χρόνο είχε να χάσει η Εθνικής Ελλάδας σε αγώνα της. Ήταν 12 Οκτωβρίου 2019 όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 2-0 από την Ιταλία σε αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2020 και έκτοτε είχε ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Βέβαια, θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως όλο αυτό το διάστημα έγιναν μόλις πέντε αγώνες εθνικών ομάδων καθώς η πανδημία έφερε αλλαγές στο πρόγραμμα του ποδοσφαίρου παγκοσμίως και αναβλήθηκαν διοργανώσεις όπως το Euro 2020 με αποτέλεσμα να μειωθούν τα παιχνίδια αυτά.

Στον έκτο αγώνα, λοιπόν, από εκείνη την ήττα από τους «ατζούρι», η Εθνική Ελλάδας δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε 2-1 από την Αυστρία στο Κλάγκενφουρτ.

Τα highlights του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας

Η «γαλανόλευκη», με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν’τ Σχιπ να κάνει αρκετές δοκιμές, είχε μια σοβαρή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί με ένα όμορφο γκολ μετά την πάσα του Φούντα στον Φορτούνη και το άψογο τελείωμα του διεθνούς μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.

Στο φινάλε, ωστόσο, οι διεθνείς τα… χάλασαν και τα λάθη που έγιναν από το κέντρο και προς τα πίσω, κόστισαν τη νίκη. Στο 77’ ο Γκρέγκοριτς έκανε την ασίστ στον Γκριμπιτς που κατάφερε να νικήσει τον Σωκράτη Διούδη για το 1-1, ενώ στο 80’ ο Μπομγκάρντνερ εκμεταλλεύτηκε νέα αδράνεια και χάρισε νίκη 2-1 στους Αυστριακούς.

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας

Δεδομένα ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έβγαλε τα συμπεράσματά του και σίγουρα θα κρατήσει τα θετικά στοιχεία που τυχόν εντόπισε. Θα πρέπει, ωστόσο, άμεσα να αλλάξει τα αρνητικά καθώς ακολουθούν δυο παιχνίδια για το Nations League τα οποία η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να κερδίσει.

Στις 11 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα υποδεχθεί τη Μολδαβία, ενώ στις 14 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί το Κόσοβο. Η Εθνική Ελλάδας μπήκε με μια ισοπαλία και μια νίκη στις δυο πρώτες αγωνιστικές του Nations League, κόντρα σε Σλοβενία και Κόσοβο αντίστοιχα, και θέλει στο «παράθυρο» του Οκτωβρίου να έχει ακόμα καλύτερη συγκομιδή.

Η «γαλανόλευκη» έχει δυο εντός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους που πρέπει να νικήσει, αφού είναι χαμηλότερης δυναμικότητας. Για να το κάνει, όμως, αυτό θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη και με καλύτερη εικόνα από ό,τι στο φιλικό του Κλάγκενφουρτ…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση δίκης Χρυσής Αυγής: Οι πιθανές ποινές - Τα ελαφρυντικά κρίνουν τη φυλάκιση