ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Απίστευτο το διάστημα από την τελευταία νίκη επί του Ολυμπιακού! (photos)

Άρης: Απίστευτο το διάστημα από την τελευταία νίκη επί του Ολυμπιακού! (photos)

Άρης-Ολυμπιακός: Οι Θεσσαλονικείς έχουν να νικήσουν τον Ολυμπιακό 127 μήνες!

Άρης και Ολυμπιακός. Μία παραδοσιακή μάχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι συγκάτοικοι της κορυφής τη φετινή σεζόν, θα διασταυρώσουν το βράδυ του Σαββάτου τα ξίφη τους. Μετά τον αγώνα ή θα συνεχίσουν να βαδίζουν χέρι-χέρι, ή κάποιος θα έχει μοναξιά στο ρετιρέ.

Οι Πειραιώτες αναμφίβολα είναι το αφεντικό στην προϊστορία των αγώνων με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σε 119 αναμετρήσεις εντός κι εκτός έδρας για όλες τις διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός έχει 66 νίκες, έναντι μόλις 21 του Άρη και 32 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Οι «κιτρινόμαυροι» για τρίτη σεζόν επιχειρούν να ανέβουν επίπεδο μετά την περιπέτεια που είχαν για τέσσερα χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες. Και φέτος έχουν κάνει ονειρική εκκίνηση. Σε επτά ματς έχει έξι νίκες και μία ισοπαλία. Είναι αήττητος και φυσικά θέλει να παραμείνει αήττητος και να πετύχει μία μεγάλη νίκη που θα τον εδραιώσει στην κορυφή και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα.

Δέκα και πλέον χρόνια!

Ο Άρης, λοιπόν, έχει ανάγκη μία τεράστια επιτυχία. Από την τελευταία φορά, άλλωστε, που νίκησε τον Ολυμπιακό έχουν περάσει πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια 127 μήνες! Στις 28 Νοεμβρίου 2020 υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στις 28 Απριλίου 2010 πέτυχε και την τελευταία του νίκη! Τότε στα πλέι όφ, με έναν Ολυμπιακό να παραπαίει εκείνη την περίοδο, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 με δύο γκολ του Έντι Τζόνσον στο 40’ και το 93’, ενώ στο 54’ ο Νικοπολίδης απέκρουσε πέναλτι του Κόκε.

Έκτοτε, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί επτά φορές στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να μετράει έξι νίκες και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Αναμετρήθηκαν τη σεζόν 2016-17 στο «Κλ. Βικελίδης» για το κύπελλο, όπου το ματς έληξε 1-1, αλλά εκείνη τη χρονιά ο Άρης βρισκόταν στη Football League.

Με γηπεδούχο τον Άρη, έχουν γίνει σε όλες τις διοργανώσεις 55 ματς. Ο Ολυμπιακός έχει κι εδώ το προβάδισμα με 19 νίκες, έναντι 15 των «κιτρινόμαυρων», ενώ 21 αγώνες δεν είχαν νικητή. Τα γκολ είναι 64-52 υπέρ των Πειραιωτών.

Έντεκα χρόνια!

Να σημειώσουμε και κάτι ακόμα σημαντικό. Τη σεζόν 2009-10, ο Άρης νίκησε εντός έδρας και για το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό. Αν απομονώσουμε τα πλέι οφ, τότε για το πρωτάθλημα, η τελευταία νίκη του Άρη εντός έδρας και γενικά επί του Ολυμπιακού, πραγματοποιήθηκε στις 20/12/09! Λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Έντεκα χρόνια πίσω. Τότε ο Άρης επικράτησε 1-0 με γκολ του Αργεντινού Χαβιέ Κάμπορα στο 69’, ενώ στον πάγκο βρισκόταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Σ’ αυτόν του Ολυμπιακού ήταν ο Βραζιλιάνος Ζίκο.

Κι ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο. Σε πέντε αγώνες που έχουν γίνει Νοέμβριο μήνα στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία 30 χρόνια, ο Άρης έχει δύο νίκες και οι δύο με 1-0. Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει στα τρία τελευταία Νοέμβριο μήνα. Τις δύο φορές με 2-3 και την άλλη με 0-1. Δεν υπάρχει ισοπαλία…