ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντινή: Νέο «χτύπημα» μετά τον Μαραντόνα – Αγωνία για θρυλικό προπονητή

Αργεντινή: Νέο «χτύπημα» μετά τον Μαραντόνα – Αγωνία για θρυλικό προπονητή
AP Images

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια, προπονητής της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 όταν έφτασε ως τον τελικό, και δίνει τη δική του μάχη.

Μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη και για την Αργεντινή ήταν ένα βαρύτατο πλήγμα, το ποδόσφαιρο στη χώρα του τάγκο ζει μια νέα αγωνία. Ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια βρίσκεται σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες έχοντας προβλήματα υγείας και όλοι στην Αργεντινή προσεύχονται για τον 66χρονο προπονητή.

Ο Σαμπέγια την Πέμπτη είχε μπει στο Καρδιαγγειακό Ινστιτούτο της πόλης του Μπουένος Άιρες έχοντας αρρυθμία και τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του έγινε χειρότερη λόγω μιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Από το περιβάλλον του άλλοτε προπονητή της Εθνικής Αργεντινής, με την οποία έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ το 2014 στη Βραζιλία, αναφέρεται πως δεν είναι τόσο σοβαρή η κατάστασή του, όμως, είναι εξαιρετικά ευαίσθητος αυτή τη στιγμή και λαμβάνει ισχυρές δόσεις αντιβιοτικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Τύπος της χώρας, ο οργανισμός του ανταποκρίθηκε καλά στους ελέγχους που του έγιναν αλλά ο πυρετός που παρουσίασε τις τελευταίες ώρες σήμανε συναγερμό στο νοσοκομείο.

Ήδη ο επίσημος λογαριασμός της εθνικής ομάδας της Αργεντινής έστειλε μήνυμα συμπαράστασης μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης, το δικό του μήνυμα έστειλε ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, άλλοτε παίκτης και νυν πρόεδρος της Εστουντιάντες, στην οποία ο Σαμπέγια έκανε μεγάλη καριέρα σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής

Το μήνυμα του Χουάν Σεμπάστιαν ΒερόνInstagram

Ξεχωριστό μήνυμα έστειλε η ίδια η ομάδα των «Φοιτητών», με την οποία ο Σαμπέγια κατέκτησε το πρωτάθλημα Απερτούρα το 2010, το Κόπα Λιμπερταδόρες το 2009 και έφτασε ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων την ίδια χρονιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown