ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Σακίρα και οι… άλλοι: Τα 10 κορυφαία ποδοσφαιρικά τραγούδια όλων των εποχών!

Η Σακίρα και οι… άλλοι: Τα 10 κορυφαία ποδοσφαιρικά τραγούδια όλων των εποχών!

Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής ιστορίας, υπήρξαν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι… εκφράστηκαν για χάρη του αθλήματος. 

Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι μέσω της μουσικής και των τραγουδιών. Με αυτό το σκεπτικό, θα δούμε τη λίστα με τα 10 κορυφαία ποδοσφαιρικά τραγούδια όλων των εποχών. Θα μπορούσαμε να… πάμε στοίχημα ότι δεν τα ξέρετε όλα!

Σακίρα - Waka Waka/This Time for Africa (2010)

Το επίσημο τραγούδι για το Μουντιάλ του 2010! Ανεβαστικό τραγούδι σε λάτιν ρυθμό με τη δυνατή φωνή της Σακίρα να ξεσηκώνει τα πλήθη. Έγινε τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες και συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό video clip, το οποίο ξεκινά με το πέναλτι του Γκρόσο για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 από την Ιταλία. Είναι γεμάτο highlights από προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ εμφανίζεται και ο τότε νεαρός Μέσι.

Ρίκι Μάρτιν - La Copa De La Vida (1998)

Το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ 1998 στη Γαλλία. Έγινε τεράστια επιτυχία με το ανεβαστικό του ρυθμό και το ρεφρέν “φέρνει” σε σύνθημα που θα μπορούσαν να τραγουδούν στις κερκίδες οι φίλαθλοι. Με αγγλο-ισπανικούς στίχους και λάτιν ρυθμό εκτόξευσε το Ρίκι Μάρτιν.

Ζαν Μισέλ Ζαρ - Together Now (1998)

Η Ιαπωνία προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ του 1998 και το γιόρτασε με ένα ηλεκτρονικό ανεβαστικό τραγούδι. Το Together Now ήταν μία συνεργασία του Γάλλου συνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ και της Γιαπωνέζας τραγουδίστριας Τετσούγια Κομούρο (ΤΚ).

Vangelis - Anthem (2002)

Ο επίσημος ύμνος του Μουντιάλ 2002, το συγκεκριμένο τραγούδι είναι αποκλειστικά ορχηστρικό και εκφράζει το ποδόσφαιρο σε όλο τον πλανήτη.

Στο videoclip του τραγουδιού εμφανίζονται παίκτες και φίλαθλοι να παίζουν ποδόσφαιρο σε όλες τις τις γωνιές του πλανήτη.

Ενρίκε Ιγκλέσιας - Can You Hear Me (2008)

O Ισπανός Ενρίκε Ιγκλέσιας έγραψε το τραγούδι “Can You Hear Me” και το ερμήνευσε λίγο πριν η Ισπανία κατακτήσει το Euro 2008 απέναντι στη Γερμανία.

Κλασικό ποπ τραγούδι του γνωστού σταρ σε ανεβαστικό ρυθμό με παραπομπές στο ποδόσφαιρο μέσα από το video clip του.

Νέλι Φουρτάδο - Forca (2004)

Το επίσημο τραγούδι για το Euro 2004, από την ποπ τραγουδίστρια Νέλι Φουρτάδο με καταγωγή από την Πορτογαλία και τον Καναδά. Περιγράφει τη δύναμη που μπορεί να δώσει στον καθένα ο αντίκτυπος μίας επιτυχίας της εθνικής του ομάδας.

Στο video clip πρωταγωνιστεί ένας πιτσιρικάς που φορά τη φανέλα της Πορτογαλίας να κάνει “τσιλικάκια”. Όταν η μπάλα κολλάει ψηλά σε ένα μπαλκόνι, τον βοηθούν οι περαστικοί να σκαρφαλώσει για την ανακτήσει, σε ένα συμβολισμό ενότητας γύρω από το ποδόσφαιρο.

Το τραγούδι μπήκε στο Top 100 των billboards σε 10 διαφορετικές χώρες.

Ιl Divo & Τόνι Μπράξτον - The Time of Our Lives (2006)

Ο επίσημος ύμνος του Μουντιάλ 2006. Το τραγούδι αυτό γράφτηκε και στα αγγλικά και στα ισπανικά και μιλούσε για τη δύναμη της επιτυχίας.

Συνεργασία του συγκροτήματος Il Divo και της αμερικανίδας τραγουδίστριας Τόνι Μπράξτον. Δυνατη μπαλάντα, με όμορφα φωνητικά που σε βάζει στο κλίμα μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Simply Red - We’re In This Together (1996)

Ο επίσημος ύμνος του Euro 1996. Το τραγούδι αυτό επιλέχθηκε ως ο επίσημος ύμνος της διοργάνωσης, υπονοώντας ότι όλοι οι Άγγλοι φίλαθλοι ήταν ενωμένοι για τη νίκη της χώρας τους στη διοργάνωση.

Ποπ μπαλάντα στο στυλ του συγκροτήματος, στο video clip πρωταγωνιστεί η Αγγλία με τους αστέρες της εποχής, όπως ο Άλαν Σίρερ, στα καλύτερά τους.

Το τραγούδι ήταν στο album με τίτλο “Life” το 1995 και ήταν το τελευταίο album με τον Fritz McIntyre στο συγκρότημα.

Τζιάνα Νανίνι & Εντοάρντο Μπενάτο - Un Estate Italiana (1990)

O επίσημος ύμνος του Μουντιάλ 1990. To τραγούδι αυτό “έπιασε” το πνεύμα της διοργάνωσης στην Ιταλία και περιέγραψε το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου.

Σε ρυθμό ροκ μπαλάντας δημιουργεί μία γιορτινή ατμόσφαιρα, με το video clip να περιλαμβάνει φιλάθλους στις κερκίδες να πανηγυρίζουν και τους μεγάλους αστέρες της εποχής, όπως ο μεγάλος Ντιεγκίτο.

Το τραγούδι ήταν πρώτο στα charts της Ελβετίας για το 1990 και έγινε “χρυσό” στη Γερμανία και τη Σουηδία.

E-Type - Campione (2000)

To επίσημο τραγούδι του Euro 2000 συνεχίζει να αποτελεί δυνατή κληρονομιά στην Ευρώπη του σήμερα, παρότι έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τη δημιουργία του.

Ανεβαστικό τραγούδι, με δυνατά κρουστά και φωνητικά που θυμίζουν “κερκίδα”. Στο video clip εμφανίζονται φίλαθλοι να πανηγυρίζουν, θρύλοι του αθλήματος να σκοράρουν και πιτσιρικάδες να παίζουν μπάλα.