ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μοντέλο «πλατείας Βαρνάβα» στην Ισπανία: 130 αστυνομικοί για να μην πανηγυρίσουν Ατλέτικο και Ρεάλ

Πλατεία Βαρνάβα

LaLiga: Ο Δήμος της Μαδρίτης θα επιστρατεύσει 130 αστυνομικούς, ώστε να αποτρέψει τους φίλους της Ατλέτικο ή της Ρεάλ να πανηγυρίσουν στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο (22/5) διεξάγεται η τελευταία αγωνιστικής της LaLiga και μια από τις δύο ομάδες της Μαδρίτης θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Οι οπαδοί συνηθίζουν να πηγαίνουν στα δύο σιντριβάνια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να πανηγυρίσουν, κάτι που στην ισπανική πρωτεύουσα θέλουν να αποφύγουν φέτος, ελέω του κορονοϊού.

Ο Δήμος της Μαδρίτης, λοιπόν, γνωστοποίησε ότι αστυνομικές δυνάμεις θα περιπολούν στα σιντριβάνια Neptuno και Cibeles, όπως είχε συμβεί στη χώρα μας στην πλατεία Βαρνάδα στο Παγκράτι, ώστε να αποτρέψουν τους φίλους είτε της Ρεάλ, είτε της Ατλέτικο να μαζευτούν σε αυτά.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Δήμος της Μαδρίτης θα επιστρατεύσει 130 αστυνομικούς, ώστε να αποτρέψει τους φίλους της Ατλέτικο ή της Ρεάλ να πανηγυρίσουν στο κέντρο της πόλης.AP Images

Οι οπαδοί της Ατλέτικο, η οποία έχει προβάδισμα δύο βαθμών έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βαγιαδολίδ, παραδοσιακά πανηγυρίζουν τις κατακτήσεις τροπαίων στο σιντριβάνι Neptuno, το οποίο βρίσκεται 600 μέτρα από το σιντριβάνι Cibeles, όπου γιορτάζουν τους τίτλους της Ρεάλ Μαδρίτης οι φίλοι της «βασίλισσας».

Η εκπρόσωπος του Δήμου, Μαρία Ινμακουλάδα Σανθ Οτέρο, κάλεσε τους φιλάθλους να γιορτάσουν στα σπίτια τους ή στα μπαλκόνια τους και να αποφύγουν να συρρεύσουν στο κέντρο της Μαδρίτης. «Η επιδημιολογική κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά ο ιός είναι ακόμα εκεί έξω και είναι σημαντικό να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια και να παραμείνουμε συνετοί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Νύχτα – κόλαση σε Κορινθία και Αττική – Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα – Εκκένωση οικισμών