ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στεάουα: Απαγορεύει τη συμμετοχή στους εμβολιασμένους παίκτες – «Χάνουν τις δυνάμεις τους»

Στεάουα Βουκουρεστίου
AP Images

Η Στεάουα Βουκουρεστίου γνωστοποίησε ότι θα απαγορεύσει τη συμμετοχή στους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Την απόφαση γνωστοποίησε ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, ο Τζίτζι Μπεκάλι, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι όσοι παίκτες αποφάσισαν να εμβολιαστούν είναι πλέον «αδύναμοι».

«Όσοι εμβολιάζονται χάνουν τις δυνάμεις τους και ορισμένοι πεθαίνουν στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος επιχειρηματίας.

Ο Μπεκάλι έφερε ως παράδειγμα τον 36χρονο, Σίπριαν Ντικ, αλλά και επιθετικό της ομάδας, Κλαούντιου Κεσερού, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να παίξουν πλέον σε υψηλό επίπεδο.

«Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο», ανέφερε ο Μπεκάλι, για να προσθέσει: «Στην Κλουζ λιποθυμούν και χάνουν τις δυνάμεις τους. Το βλέπω και στη δική μου ομάδα. Ειδικά τους πιο μεγάλους σε ηλικία τους επηρεάζει τρομερά».

Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της χώρας. Η Ρουμανία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thelockal.at, είναι μια από τους οκτώ της Ευρώπης που έχουν ποσοστό εμβολιασμών χαμηλότερου του 60%. Οι άλλες είναι οι Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία και Ρωσία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζίτζι Μπεκάλι για εμβολιασμό: «Καλύτερα να δεχθώ μια σφαίρα στο κεφάλι! Ο καθένας κάνει ο,τι θέλει»