ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάλτα – Ελλάδα 2-2: Ο Φούντας γλίτωσε την Εθνική από φιλική ήττα

Εθνική ομάδα
Intime News

Μάλτα Ελλάδα: Η Εθνική κινδύνεψε με ήττα στη Βαλέτα, αλλά τελικά την απέφυγε (2-2) με γκολ του Ταξιάρχη Φούντα στο 86ο λεπτό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ισόπαλο 2-2 στη Μάλτα, στο πρώτο από τα δύο φιλικά ματς που θα δώσει αυτή την εβδομάδα.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με πολύ όμορφο γκολ του Μπακασέτα στο 39ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι διεθνείς είχαν τον πρώτο λόγο, μέχρι το 50ο λεπτό και την ευκαιρία του Ιωαννίδη, αλλά στη συνέχεια η απόδοση τους έπεσε.

Ο Ντεγκαμπριέλε στο 54’ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 67’ ο Τεουμά μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η Μάλτα, μετά από χέρι του Μπουχαλάκη. Στο 77’ τα μέλη της Εθνικής «φώναξε» για πέναλτι, με τον Πογέτ να μπαίνει έξαλλος στον αγωνιστικό χώρο και τον Πέλκα να βλέπει την κόκκινη για διαμαρτυρία. Τελικά, αυτός που έδωσε τη λύση ήταν ο Φούντας, ο οποίος ισοφάρισε στο τελικό 2-2 στο 86ο λεπτό.

Μάλτα - Ελλάδα
Μάλτα - Ελλάδα 2-2uefa.com

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέν Ντουριέ (Λουξεμβούργο)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμενζούλι, Πέπε, Π. Μπονγκ - Σιώπης, Μάνταλος, Κουλιεράκης
ΜΑΛΤΑ (Γκίλμπερτ Άγκιους): Μπονέλο, Σ. Μποργκ, Πέπε, Τζ. Μποργκ (89΄ Μίκαλεφ), Τζ. Μπονγκ (52΄ Κορμπαλάν), Γκιλομιέρ, Τέουμα, Καμενζούλι, Ντίμεχ (80΄ Τζονς), Π. Μπονγκ (80΄ Κρίστενσεν), Ντεγκαμπριέλε (80΄ Σαταριάνο).
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Γιαννούλης (80΄ Κυριακόπουλος), Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46΄ Κουλιεράκης), Σιώπης (80΄ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (46΄ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Ιωαννίδης (69΄ Δουβίκας), Πέλκας (68΄ Φούντας).

ΤΑ HIGHLIGHTS