ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Λαμία – ΠΑΟΚ για μια θέση στον τελικό! Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

AEK - Ολυμπιακός Κύπελλο Ελλάδας
EUROKINISSI

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» κι η Λαμία φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, στους πρώτους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

H AEK περιμένει τον Ολυμπιακό, μετά από 20 – και πλέον – χρόνια, στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την πρώτη τους αναμέτρηση στο νέο «σπίτι» της «Ένωσης». Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν μόνο νίκες στην «OPAP Arena», αλλά οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν ένα αήττητο σερί 16 αγώνες κόντρα στον «Δικέφαλο».

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ ήταν το 2-1 του ΟΑΚΑ, στις 7 Φεβρουαρίου 2018, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Έκτοτε ο Ολυμπιακός δεν έχασε στα επόμενα 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 11 νίκες και 5 ισοπαλίες. Είναι το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία, ανάμεσα στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη «σκιά» της διαμάχης για τα… δοκάρια!

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός θα διεξαχθεί εν μέσω του «πολέμου» που έχει ξεκινήσει μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα της «Ένωσης» με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, λόγω του θέματος που προέκυψε με τα δοκάρια. Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (9/2).

Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο κι ο Ολυμπιακός έκαναν πρόσθετη παρέμβαση ζητώντας τη διεξαγωγή του Ατρόμητος – ΑΕΚ, ενώ στο έκτακτο Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκε οι μετρήσεις να γίνονται μόνο με πιστοποιημένα εργαλεία, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί υπερασπιστικό «χαρτί» για την ομάδα του Περιστερίου.

Εκπλήξεις από Αλμέιδα, αισιόδοξος ο Μίτσελ

Εκπλήξεις περιελάμβανε η αποστολή του Ματίας Αλμέιδα για τον πρώτο ημιτελικό. Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ άφησε εκτός τους Αρόλντ Μουκουντί, Λάζαρο Ρότα και Γενς Γιόνσον, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Πάολο Φερνάντες δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρεί κι έτσι δεν βρίσκεται κι αυτός στη διάθεση του Αλμέιδα.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ δεν ανακοίνωσε την αποστολή του Ολυμπιακού, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι: «Θα γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα νικήσει στην OPAP Arena», ενώ γνωστοποίησε ότι βασικός τερματοφύλακας θα είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Κανονικά στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού θα βρίσκονται οι Χάμες Ροντρίγκες και Ίνμπομ Χουάνγκ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών, ενώ εκτός παραμένουν οι Μαρσέλο και Σισέ.

Στο άλλο ζευγάρι, ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθεί στον τελικό κόντρα στη Λαμία, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της Super League κι έχει ως προτεραιότητα την παραμονή της. O «Δικέφαλος του Βορρά», μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συμπλήρωσε 15 ματς αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας

  • Λαμία – ΠΑΟΚ (18:30 – CosmoteSport2HD)
  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός (20:30 – CosmoteSport1HD)

* Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν το τριήμερο 28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου, σε Τούμπα και «Γ. Καραϊσκάκης».

** Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Σχετικές ειδήσεις