ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024: Χαμός στη Ρουμανία και διακοπή στον αγώνα με το Κόσοβο (vid)

Προκριματικά Euro 2024: Χαμός στη Ρουμανία και διακοπή στον αγώνα με το Κόσοβο (vid)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η αναμέτρηση της Ρουμανίας με το Κόσοβο διεκόπη για 50 λεπτά εξαιτίας δύο πανό με πολιτικά μηνύματα, ενώ παίκτης των φιλοξενούμενων σχημάτισε με τα χέρια του τον αλβανικό αετό.

Η αναμέτρηση της Ρουμανίας με το Κόσοβο στον 9ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024 διεκόπη στο 17ο λεπτό, εξαιτίας δύο πανό με πολιτικά μηνύματα, τα οποία οδήγησαν σε μεγάλη ένταση και στον αγωνιστικό χώρο.

Ρουμάνοι φίλαθλοι ανέβασαν ένα πανό που αφορούσε τη Βεσσαραβία, ένα κομμάτι γης που πλέον ανήκει στη Μολδαβία και παλαιότερα στη Ρουμανία. «Η Βεσσαραβία είναι Ρουμανία», έγραφε συγκεκριμένα.

Λίγο μετά ανέβασαν ακόμα ένα πανό, που αφορούσε την αντίπαλο της χώρας τους στον αγωνιστικό χώρο. «Το Κόσοβο είναι Σερβία», έγραφε.

Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι και οι Κοσοβάροι αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, όπως έκαναν αργότερα και οι Ρουμάνοι. Μάλιστα, κατά την αποχώρηση των Κοσοβάρων, ο Μεργκίμ Βοϊβόντα σχημάτισε με τα χέρια του τον αλβανικό αετό.

Η διακοπή αύξησε την ένταση στην κερκίδα, με τον εκφωνητή του γηπέδου να κάνει έκκληση από μικροφώνου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τελικά η αναμέτρηση ξεκίνησε μετά από 50 λεπτά.