ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνήθηκε να κρατήσει πανό για το Ισραήλ ο Ντάνιελ Σούντγκρεν – Μέχρι και υπουργός εναντίον του!

Αρνήθηκε να κρατήσει πανό για το Ισραήλ ο Ντάνιελ Σούντγκρεν – Μέχρι και υπουργός εναντίον του!

Στον αγώνα της Μακάμπι Χάιφα με την Χάποελ Πετάχ Τίκβα ο Ντάνιελ Σούντγκρεν κράτησε απόσταση από πανό με μήνυμα για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων απ’ τη Χαμάς.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Ντάνιελ Σούντγκρεν στο Ισραήλ, όχι με θετικά σχόλια. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής της Μακάμπι Χάιφα που τον γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα απ’ τη θητεία του στον Άρη, προχώρησε σε μια κίνηση αποστασιοποίησης απ’ την πολιτική που αφορά τις μάχες Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι με τη Χάποελ Πετάχ Τίκβα, οι παίκτες της Μακάμπι Χάιφα κλήθηκαν να κρατήσουν ένα πανό γραμμένο στα αγγλικά. Αυτό περιείχε μήνυμα για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Οι Πιερό, Κορνό, Τσέρι και Σεκ, αρνήθηκαν να κρατήσουν το πανό. Ο Σούντγκρεν, όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Πέρα απ’ το γεγονός πως δεν το κράτησε, έκανε και δύο βήματα πίσω για να δείξει πως δεν εμπλέκεται στην όλη διαδικασία.

Στο Ισραήλ έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις εναντίον του Σουηδού πρώην παίκτη του Άρη. Μάλιστα θέση για το θέμα πήρε μέχρι και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Μπεν Γκβιρ. Συγκεκριμένα ζήτησε την ανάκληση της απόφασης για να χορηγηθεί Ισραηλινή υπηκοότητα στον Σούντγκρεν.

Από την πλευρά της η Μακάμπι Χάιφα προσπάθησε να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές της και ειδικά τον Σουηδό. Όπως ξεκαθάρισε η ομάδα του Ισραήλ, δεν είδαν τι γράφει και θεώρησαν πως δεν πρέπει να δείξουν πως τάσσονται υπέρ στο όποιο μήνυμα, φοβούμενοι πως θα βρεθούν στο στόχαστρο.