Μουντιάλ Ρωσίας 2018: Εσθονία και Βέλγιο για την πρόκριση της Ελλάδας!

Μουντιάλ Ρωσίας 2018: Εσθονία και Βέλγιο για την πρόκριση της Ελλάδας!

Εβδομάδα εθνικών ομάδων αυτή αφού από σήμερα μέχρι και την Τρίτη τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας παίρνουν φωτιά σε όλες τις... ποδοσφαιρικές ζώνες του κόσμου.

Στην Ευρώπη απομένουν τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των ομίλων από όπου θα προκύψουν οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν απευθείας στη Ρωσία, αλλά και οι δεύτεροι που θα μπουν στη διαδικασία των playoffs, για να διασφαλίσουν τη παρουσία τους στο Μουντιάλ του επόμενου καλοκαιριού.

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει στο Στάδιο Καραϊσκάκης την Εσθονία, με τη νίκη να είναι παραπάνω από επιτακτική, τόσο για να πλησιάσει το πρωτοπόρο Βέλγιο (+4 από την Ελλάδα) αλλά και για να διατηρήσει τη δεύτερη θέση όντας ένα βαθμό παραπάνω από τη φιλόδοξη Βοσνία, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κύπρο. Η δυάδα αγώνων αυτή (ακολουθεί εντός έδρας το Βέλγιο την Κυριακή) είναι ίσως η σημαντικότερη για την Ελλάδα, αφού τα δύο παιχνίδια που θα απομένουν θα είναι με το Γιβραλτάρ και την Κύπρο.

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε έχει ισχυροποιήσει ξανά την ομάδα μετά την τελευταία καταστροφική προκριματική φάση του Euro της Γαλλίας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις αποδόσεις που προσφέρει το Stoiximan.gr σχετικά με τη νίκη της Ελλάδας χωρίς να δεχθεί γκολ. Αμυντικά, ο αναγεννημένος Παπαδόπουλος συνθέτει ένα πολύ ισχυρό δίδυμο με τον Παπασταθόπουλο, ενώ επιθετικά ο ηλικιακός μέσος όρος μπορεί να έχει πέσει, αλλά η ποιότητα ακολουθεί αντίστροφη πορεία με το Μάνταλο και τον Φορτούνη να ηγούνται της προσπάθειας της Εθνικής μας, αλλά και των πιθανών σκόρερ.

Πέραν της Ελλάδας, όλη η Ευρώπη παίζει μπάλα σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου με παιχνίδια όπως τα Γαλλία-Ολλανδία, Ισπανία-Ιταλία Τσεχία-Γερμανία και Δανία-Πολωνία να ξεχωρίζουν στις... μονομαχίες για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός σε επίπεδο εθνικών ομάδων του πλανήτη.