ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Σάρωσαν» Λίπτακ και Στεφεσέκοβα! «Χρυσοί» με Ολυμπιακά ρεκόρ

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Γίρι Λίπτακ κι Σουζάνα Ρεχάκ Στεφεσέκοβα ήταν οι μεγάλοι νικητές στα τραπ ανδρών και γυναικών στο Ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής.

Ο Τσέχος κι η Σλοβάκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, το οποίο συνδύασαν και με Ολυμπιακό ρεκόρ.

Η Τσεχία κυριάρχησε στο τραπ ανδρών, καθώς έκανε το 1-2 με τους Γίρι Λίπτακ και Ντάβιντ Κοστελέσκι. Οι δύο τους ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 43 β. (νέο Ολυμπιακό ρεκόρ), ωστόσο ο Λίπτακ επικράτησε στο shoot-off με +7, έναντι +6 του Κοστελέσκι. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός, Τζον Μάθιου Κάουαρντ Χόλεϊ.

Η Ζουζάνα Ρεχάκ Στεφεσέκοβα θριάμβευσε στον τελικό του τραπ γυναικών και με 43 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τραπ για την 37χρονη πρωταθλήτρια από την Μπρατισλάβα, η οποία όμως ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία θέση του βάθρου μετά τα δύο αργυρά μετάλλια σε Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012). Η 29χρονη, Κάιλ Μπράουνινγκ από τις ΗΠΑ πήρε το αργυρό μετάλλιο, ενώ η Αλεσάντρα Περίλι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο στους Αγώνες για το Σαν Μαρίνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι πρώτες ώρες στη φυλακή – Τι είπε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους