ΣΠΟΡ

Μηνύματα στήριξης απ' όλο τον κόσμο στον Τζόκοβιτς μετά το φιάσκο στην Αυστραλία

Μηνύματα στήριξης απ' όλο τον κόσμο στον Τζόκοβιτς μετά το φιάσκο στην Αυστραλία
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Photo/Hamish Blair, File

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μηνύματα συμπαράστασης αθλητών στον «Νόλε» - Παραμένει υπό «κράτηση» ο Σέρβος τενίστας επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. 

Στα ύψη παραμένει το «διπλωματικό θερμόμετρο» ανάμεσα στη Σερβία και την Αυστραλία με αφορμή την περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα παραμείνει υπό «κράτηση» μέχρι το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα Αυστραλίας) οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση των δικηγόρων του κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών να απορρίψουν την αίτησή του για βίζα προκειμένου να λάβει μέρος στο Australia Open.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλάι του Τζόκοβιτς και κάνει λόγο για «πολιτική καταδίωξη» και προχωράει σε καταγγελίες χωρίς να μασήσει τα λόγια του.

«Κάναμε ότι ακριβώς ζήτησε ο Νόβακ από τη χώρα του και εξακολουθούμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό που δεν είναι δίκαιο είναι η πολιτική καταδίωξη που επιχειρείται με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας. Είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί και δεν πρόκειται να μασήσω τα λόγια μου γιατί δουλειά μου είναι να προστατέψω τους πολίτες της Σερβίας και την αλήθεια» είπε ο Βούτσιτς σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σέρβος πρόεδρος κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «οι περισσότεροι τενίστες είναι ελεύθεροι με τις ίδιες συνθήκες και ο Νόβακ όχι» προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν σας κρύβω ότι αυτού του είδους η πολιτική προβοκάτσια θα συνεχιστεί γιατί δεν μπορούν να τον νικήσουν αλλιώς».

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μηνύματα συμπαράστασης αθλητών στον «Νόλε»

Ο κόσμος του τένις, και όχι μόνο, συμπαραστέκεται δίπλα στον Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το φιάσκο στην Αυστραλία. Μπορεί οι Αυστραλοί να υποστηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης να απομακρυνθεί το Νο1 του κόσμου από τη χώρα, όμως διάφοροι αθλητές τάσσονται υπέρ του.

Αθλητές όπως ο αστέρας του NBA, Νίκολα Βούτσεβιτς και η τενίστρια Αρίνα Ροντίονοβα, έκαναν tweets για την παράλογη κατάσταση που επικρατεί στη Μελβούρνη.

Ο αστέρας των Σικάγο Μπουλς, έκανε λόγο για γελοία κατάσταση: «Πρέπει να είναι αστείο».

Από την άλλη η Αυστραλή τενίστρια, προσβλήθηκε από τη συμπεριφορά προς στον Τζόκοβιτς και παρομοίασε την κατάσταση με reality show, λέγοντας ειρωνικά πως: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το επόμενο επεισόδιο».

Επιπλέον, ακόμη και ο Βρετανός ποδοσφαιριστής Ollie Harfield, ο οποίος παίζει για την ποδοσφαιρική ομάδα Weymouth, εξέφρασε τη συμπαράστασή του γράφοντας: «Ο Νόβακ Ντόκοβιτς είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι κυβερνήσεις θα στρέψουν τον λαό εναντίον των μη εμβολιασμένων».

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Να βγούμε στους δρόμους. Είναι μια μάχη για όλους μας»

Ο πατέρας του «Νόλε», Σερτζάν, ξέσπασε και κάλεσε τους Σέρβους να είναι έτοιμοι, ώστε να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

«Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρες. Δεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου! Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην Αυστραλία πολλοί υποστηρικτές του Τζόκοβιτς βγήκαν στους δρόμους για να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Αιχμάλωτος» στην Αυστραλία μέχρι τη Δευτέρα

Survivor αποχώρηση: Δεν ξανάγινε! Η ανακοίνωση του Λιανού που «μούδιασε» τους παίκτες (videos)

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο