ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Ιστορική αλλαγή στο τένις – Με super tie-break τα Grand Slam

Στέφανος Τσιτσιπάς Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Στέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία Σάκκαρη: Νέα δεδομένα θα υπάρχουν πλέον στα τέσσερα Grand Slam, μετά την ιστορική αλλαγή που αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του τένις.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ATP, WTA, ITF αλλά και των ΔΣ των τεσσέρων major τουρνουά αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ο κανονισμός του super tie-break των 10 πόντων στο τελευταίο σετ.

Συγκεκριμένα, αυτό θα γίνεται όταν στο καθοριστικό σετ (πέμπτο για τους άντρες, τρίτο για τις γυναίκες) το σκορ στα games είναι ισόπαλο στο 6-6. Η εφαρμογή του κανονισμού θα είναι άμεσος, ήτοι από το ερχόμενο Grand Slam, το οποίο είναι το Roland Garros 2022 (22 Μαΐου – 5 Ιουνίου).

Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρει: «Η απόφαση βασίζεται στην έντονη επιθυμία στο να δημιουργηθεί μεγαλύτερη συνέπεια στους κανόνες των αγώνων στα Grand Slam βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία τόσο των παικτών όσο και των οπαδών. Αυτή η δοκιμή, η οποία έχει εγκριθεί από τους κανόνες της επιτροπής τένις που διοικείται από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) θα ισχύει για όλα τα Grand Slam σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα αγωνίσματα, προκριματικά, μονό και διπλό ανδρών, μονό και διπλό γυναικών, αμαξίδια, junior και θα ξεκινήσει από το 2022 στο τουρνουά του Roland Garros».

Εν κατακλείδι, όταν ένας αγώνας είναι ισόπαλος 6-6 στο τελικό set, νικητής του αναδεικνύεται ο αθλητής που θα φτάσει πρώτος στους 10 πόντους.

Είναι μια ιστορική αλλαγή που δείχνει την πρόθεση των τεσσέρων Grand Slam να πορευθούν προς μια κοινή πορεία, καθώς μέχρι στιγμής λειτουργούσαν με τους δικούς τους κανόνες όσον αφορά στα decider sets. Αξίζει να αναφέρουμε ότι θα υπάρχει επανεξέταση του συγκεκριμένου κανόνα, μετά από ένα χρόνο δοκιμής κι αφού εφαρμοστεί σε όλα τα major τουρνουά.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Έλληνα πρωταθλητή στο Indian Wells

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells – Εγκατέλειψε η αντίπαλός της