ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Indian Wells - Ήττα από τη σπουδαία Σβιόντεκ (vid)

Μαρία Σάκκαρη: Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Indian Wells - Ήττα από τη σπουδαία Σβιόντεκ (vid)

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια δεν τα κατάφερε στον τελικό του Indian Wells, όπου γνώρισε την ήττα από την εξαιρετική Ίγκα Σβιόντεκ με 2-0 σετ (6-4, 6-1).

Η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να βγάλει στο court το τένις που ήθελε και μολονότι πάλεψε γνώρισε την ήττα από την ανώτερη Πολωνή, η οποία πανηγύρισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της σε «1000άρι» τουρνουά της WTA.

Αμφότερες οι τενίστριες ξεκίνησαν νευρικά το ματς, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα η Σβιόντεκ έδειξε την απαιτούμενη βελτίωση, με αποτέλεσμα να φέρει το ματς εκεί που ήθελε. Η Μαρία, από την πλευρά της, πλήρωσε τα πολλά αβίαστα λάθη, ενώ μεταξύ άλλων είχε μόλις 20% (5/25) σε κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σερβίς.

Η Σβιόντεκ, η οποία είχε κατακτήσει και το τουρνουά της Ντόχα, έφτασε τις 11 σερί νίκες, πανηγυρίζοντας τον πέμπτο τίτλο καριέρας της. Η Πολωνή ανεβαίνει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας ακριβώς από κάτω της (βλ. Νο3) τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία απώλεσε την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο «1000άρι» και (συνολικά) δεύτερο τουρνουά της καριέρας της. Φυσικά, η παρουσία της στο Νο3 του κόσμου αποτελεί career-high.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η νευρικότητα ήταν κυρίαρχο χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα του αγώνα, κάτι που προδίδουν και τα πέντε διπλά λάθη (4 είχε η Σβιόντεκ) στα τέσσερα πρώτα game, όπου είδαμε ισάριθμα break. Επίσης, οι αθλήτριες είχαν κάτω από 50% στα περασμένα πρώτα σερβίς!

Τα double faults συνεχίστηκαν κι έφτασαν τα εννιά στα πρώτα εφτά game, με τη Σβιόντεκ να προηγείται με 4-2 και μολονότι η Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 4-4 πήρε το πρώτο σετ με 6-4. Η Σάκκαρη, που έσωσε δύο set points, «πλήρωσε» το χαμηλό ποσοστό στο πρώτο σερβίς (55.6%) και τα αβίαστα λάθη.

Τα διπλά λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο σετ, με τη Μαρία να φτάνει τα εφτά, όσα είχε κι η Σβιόντεκ. Η Πολωνή αύξησε την αποτελεσματικότητα της στο πρώτο σερβίς (βλ. 73.7%), από το οποίο βρήκε 12/14 πόντους και προηγήθηκε με 4-1, κάνοντας break στο τέταρτο game. Η Σάκκαρη ήθελε, πάλεψε αλλά δεν βρέθηκε στην καλύτερη ημέρα της κι έτσι γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα από την αντίπαλο της.

TA HIGHLIGHTS

Διαβάστε επίσης:

Στο Νο3 του κόσμου η Μαρία Σάκκαρη: Το χρηματικό έπαθλο που πήρε στο Indian Wells