ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο αθλητής συνώνυμο της κορυφής | Το Νο1 που «βασανίζει» τη νέα γενιά του τένις

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Photo/Ng Han Guan

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας στα 36 του παραμένει στην κορυφή του παγκοσμίου τένις, «συντρίβοντας» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - Τελευταίο σπουδαίο επίτευγμά του οι 378 εβδομάδες στο Νο1 του κόσμου.

Το «είμαστε τυχεροί που τον ζούμε» είναι μια από τις πιο κλισέ φράσεις στον αθλητισμό, αλλά ποιός μπορεί να αρνηθεί ότι ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο «Νόλε» είναι από τους αθλητές που δεν «φοβούνται» να πουν την άποψη τους. Το αντίθετο, στηρίζουν τα «πιστεύω» τους και δεν κρύβονται πίσω από την επιτυχία τους.

Ανεξάρτητα, όμως, από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τον Τζόκοβιτς και τις απόψεις του, δύσκολα θα βρεθεί άτομο που θα αμφισβητήσει ότι είναι μια θρυλική μορφή του παγκόσμιου αθλητισμού, ο οποίος έχει ήδη γράψει το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας.

Ο άνθρωπος, άλλωστε, παραμένει στην κορυφή ακόμα και στα 36 του, «βασανίζοντας» τη νέα γενιά, η οποία πασχίζει να του πάρει τα πρωτεία. Όπως κατάλαβε κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open, θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο! Ο Τζόκοβιτς παίζει σαν έφηβος και συνεχίζει να μεγαλώνει τον μύθο του, κόντρα σε τενίστες που βρίσκονται στο prime τους κι αν δεν ήταν ο Σέρβος θα είχαν ήδη πανηγυρίσει Grand Slam τίτλο ή θα είχαν περισσότερους.

Τελευταίο επίτευγμά του; Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε την Καθαρά Δευτέρα (27/2) ο τενίστας με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σέρβος πρωταθλητής μετράει 378 εβδομάδες στην κορυφή του κόσμου, ξεπερνώντας τη θρυλική, Στέφι Γκραφ, η οποία κρατούσε το ρεκόρ από τον Μάιο του 1996!

Η συγκεκριμένη πρωτιά αποκλειστικά στους άνδρες του ανήκει από τον Μάρτιο του 2021, όταν ξεπέρασε τις 310 εβδομάδες του Ρότζερ Φέντερερ. Όσον αφορά στην καλύτερη του επίδοση σε συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο1, αυτή είναι 122 από τον Ιούλιο του 2014 εώς τον Νοέμβριο του 2016.

O «Νόλε» δήλωσε «ευλογημένος και ευγνώμων» σε ανάρτηση που έκανε στα social media, «ανεβάζοντας» και μια φωτογραφία με την τούρτα - έκπληξη που του έκαναν οι συνεργάτες του για το σπουδαίο επίτευγμά του.

Σχετικές ειδήσεις