ΣΠΟΡ

«Χάλκινος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάμπο ο Καρακιζίδης

«Χάλκινος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάμπο ο Καρακιζίδης

Με μία σημαντική διάκριση ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σάμπο στην Αρμανία, καθώς ο Σάββας Καρακιζίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Μια ακόμα επιτυχία κατέγραψε στο ενεργητικό του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του σάμπο, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 64 κιλών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος σάμπο, στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Στο Karren Demirchyan Sports and Concerts Complex αντιμετώπιζε τραυματισμό στον λαγονοψοϊτη, ενώ δέχτηκε χτύπημα και στο μάτι από τον πρώτο αντίπαλό του. Κατάφερε ωστόσο να ανέβει στο βάθρο και να πανηγυρίσει ένα ακόμα μετάλλιο.

Στον πρώτο αγώνα του, ο Σάββας Καρακιζίδης νίκησε με σπάσιμο, θέτοντας δηλαδή νοκ άουτ τον Ουζμπέκο Καμπουλτζόν Ακμεντόφ. Εύκολα έκαμψε την αντίσταση του δεύτερου αντιπάλου του, Λίες Σάκερ από την Αλγερία. Προηγήθηκε με 8-0 και εν συνεχεία πήρε τη νίκη με σπάσιμο ποδιών (νοκ άουτ).

Στα προημιτελικά, ο Έλληνας σαμπίστας απέκλεισε τον Βούλγαρο Ντιμιτάρ Στογιανόφ, αλλά στα ημιτελικά ο Ρώσος Βλαντιμίρ Λεόντεφ αποδείχτηκε ανώτερος νικώντας με 2-1 τον Σάββα Καρακιζίδη. Στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου αντιμετώπισε τον Ζάντος Μπεϊσενμπάγεφ από το Καζακστάν, τον οποίο και νίκησε με 1-0, κι αφού νωρίτερα του είχε κάνει σπάσιμο, αλλά δεν υποτάχτηκε ο Καζάκος.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Σουμίγια Λκχαγκσβασούρεν από τη Μογγολία επικρατώντας του Κουσκαντάμ Κουσράβοφ από το Τατζικιστάν. Το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσουν ο Ρώσος Βλαντιμίρ Λεόντεφ με τον Μπέλεκ Μπαρακάνοφ από το Κιργιστάν.