ΣΠΟΡ

Ουγγαρία – Ελλάδα 8-10: Ιδανικό ξεκίνημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο

Εθνική ομάδα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο
Intime News

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Η Εθνική επικράτησε 10-8 της Ουγγαρίας και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία της προς τα μετάλλια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άρχισε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση του Ζάγκρεμπ. Παράλληλα, πήρε εκδίκηση για τον χαμένο τελικό από τους Ούγγρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, κάτι που δεν ισχύει για την Ουγγαρία, η οποία έχει μόλις πέντε παίκτες από την ομάδα που ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι. Όπως και να έχει η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα προς το βάθρο και το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Τάτραϊ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ούγγρους, αλλά η Εθνική ανέτρεψε την κατάσταση με τα γκολ των Νικολαΐδη και Αργυρόπουλου – Κανάκη. Από εκεί και πέρα, η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους μαχητικούς αντιπάλους της.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου σημάδεψαν τα δοκάρια, ενώ στην τρίτη περίοδο έχασαν τρεις ευκαιρίες να σκοράρουν στον παίκτη παραπάνω. Επίσης, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αποβλήθηκε με αντικατάσταση.

Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν πτόησαν τους διεθνείς, οι οποίοι έμειναν μπροστά στο σκορ με πέναλτι του Βλαχόπουλου στα 101 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-2, 2-3
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βί. Βιγκβάρι, Νατζ 1, Φέκετε 3, Μπούριαν 1, Κόβατς, Βέ. Βιγκβάρι, Βίσμεγκ, Χάραϊ, Τζιάπιας
ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος Κανακάκης 2, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η βαθμολογία του Β' ομίλου

  1. Ιταλία 3 (22-5)
  2. Ελλάδα 3 (10-8)
  3. Ουγγαρία 0 (8-10)
  4. Γεωργία 0 (5-22)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Γεωργία - Ιταλία 5-22
  • Ουγγαρία - Ελλάδα 8-10
  • 06/01 18:00 Γεωργία - Ουγγαρία
  • 06/01 20:00 Ελλάδα - Ιταλία
  • 08/01 18:00 Γεωργία - Ελλάδα
  • 08/01 20:00 Ουγγαρία - Ιταλία

Σχετικές ειδήσεις