ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έγινε αστέρι λόγω... Youtube

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έγινε αστέρι λόγω... Youtube
Από το Youtube στην κορυφή του παγκόσμιου τένις

Πώς μια σύμπτωση, έστειλε τον νεαρό τενίστα στο νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι το νέο «μεγάλο» όνομα στα παγκόσμια κορτς ωστόσο η ιστορία του θα μπορούσε να είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά αν δεν υπήρχε μια τεράστια σύμπτωση.

Προπονητής του, και σύμφωνα με τους ειδικούς ο άνθρωπος πίσω από την μεγάλη του επιτυχία, είναι ο Πάτρικ Μουράτογλου. Ο Ελληνογάλος προπονητής έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου τένις, μεταξύ των οποίων και ο Μάρκος Παγδατής.

Ο Μουράτογλου, μίλησε για το πως ανακάλυψε τον Στέφανο Τσιτσιπά, σε μια ιστορία που είχε σαν αφετηρία ένα απλό video του Youtube!

«Τον είδα για πρώτη φορά σε ένα video στο Youtube! Πρέπει να ήταν 16 ετών. Αμέσως αντελήφθην ότι αυτός ο νεαρός έχει μεγάλο ταλέντο και μπορεί να γίνει αστέρι. Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον πατέρα του και τον προσκάλεσα να έρθει στην ακαδημία μας. Όντως ήρθε και έκτοτε δεν ξαναέφυγε. Έπαιξε ρόλο το ότι ήταν και Έλληνας. Έχω και εγώ ελληνικές ρίζες και κάτι ξύπνησε μέσα μου», σχολίασε ο ελληνογάλλος προπονητής.

Η ιστορία πλέον, είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «σκαρφάλωσε» στο νούμερο 12 του παγκόσμιου ταμπλό, έχοντας επικρατήσει σπουδαίων αντιπάλων, όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ρότζερ Φέντερερ, με τους ειδικούς να θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει ένα μεγάλο τρόπαιο.

Σχετικές ειδήσεις