ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kολύμβησης: Στην κορυφή ο Βαζαίος με δύο μετάλλια - Χάλκινη και η Ντουντουνάκη

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kολύμβησης: Στην κορυφή ο Βαζαίος με δύο μετάλλια - Χάλκινη και η Ντουντουνάκη

Μοναδικό κατόρθωμα για τον Ανδρέα Βαζαίο, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, μόλις μισή ώρα αφόρου κολύμπησε (και πήρε το χάλκινο) στα 100μ. μικτή ατομική!

Ακαταπόνητος, ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου διέλυσε τα χρονόμετρα και τον συναγωνισμό, τερματίζοντας σε 1:50.23, που φυσικά αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, για να ανέβει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση -μετά τα 200μ. μικτή ατομική- στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τεράστια επιτυχία για την Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα. Η Ντουντουνάκη, η οποία συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, έκανε τρομερή κούρσα και γύρισε πρώτη στο πρώτο 50άρι, σε 26.11.

Στη συνέχεια την ξεπέρασαν η 16χρονη Αναστασίγια Σκουρντάι από τη Λευκορωσία, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με 56.21, και η Ιταλίδα Έλενα Ντι Λίντο (που ήταν το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος) με 56.37, αλλά η Ελληνίδα κολυμβήτρια άντεξε και κράτησε την τρίτη θέση.

Ντουντουνάκη: «Απρόσμενο μετάλλιο»

Με δυσκολία μπορούσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά της η Άννα Ντουντουνάκη, μετά την μεγάλη της επιτυχία. Η 24χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην μικρή πισίνα και μόλις η δεύτερη, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα, που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης.

«Είπα στον εαυτό μου να μπω στην κούρσα όσο πιο γρήγορα μπορώ και... βλέπουμε», δήλωσε στη μικτή ζώνη η Ντουντουνάκη, εξηγώντας πώς κατάφερε να κάνει τόσο γρήγορο πρώτο 50άρι (γύρισε πρώτη σε 26.11).

«Αποδείχθηκε αρκετό για να πάρω ένα απρόσμενο μετάλλιο... και τώρα κλαίω από χαρά», συμπλήρωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία πέτυχε έξι πανελλήνια ρεκόρ στη Γλασκώβη σε έξι κούρσες (τρεις στα 50μ. και τρεις στα 100μ.)!

Συγχαρητήριο μήνυμα του προέδρου της δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στον Ανδρέα Βαζαίο:

«Οι νέες μεγάλες Ευρωπαϊκές επιτυχίες και επιδόσεις σας επιβεβαιώνουν την αλματώδη πορεία σας προς την παγκόσμια κορυφή της κολύμβησης. Θερμά συγχαρητήρια.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα αίτηση: Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Έτσι θα πάρετε τα 700 ευρώ

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα: Βρίζετε γιατί δεν μπορείτε να αποδεχθείτε την Ιστορία σας