ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κοροναϊός : Δείτε LIVE την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Κοροναϊός : Δείτε LIVE την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
INTIME NEWS

Κοροναϊός: Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία μόλις 100 θεατών λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊό.

Υπό άλλες συνθήκες, κόσμος θα συνέρρεε από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου για να παρακολουθήσει στην Αρχαία Ολυμπία την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, ωστόσο ο κοροναϊός άλλαξε τα δεδομένα.

Η ΕΟΕ έκανε χθες την τελική πρόβα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Η πρόβα έγινε κλειστή για το κοινό, στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και η ίδια η Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μόλις 100 προσκεκλημένοι από την ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων βρίσκονται στην Τελετή. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τελετής έχει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Την πρόβα επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης που έδωσε τις τελευταίες οδηγίες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στην κανονική Τελετή.

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα, δηλαδή με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ και το Kέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας και κάθε δύο ημέρες έκανε συσκέψεις συνεκτιμώντας όλες τις εξελίξεις και λαμβάνοντας τις ανάλογες αποφάσεις, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Συνεχής είναι και η επικοινωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και με την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» προκειμένου όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας να λαμβάνονται από κοινού», ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.

Πρώτη λαμπαδηδρόμος η Κορακάκη

Η δις ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη, θα είναι εκείνη που θα κάνει την πρώτη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας. Η λαμπαδηδρομία θα γίνει υπό διαφορετικό καθεστώς, καθώς υπάρχουν σχετικές οδηγίες για όλη την διάρκειά της, λόγω του κορωνοϊού.

«Σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί και στους Λαμπαδηδρόμους για το ταξίδι της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους που αρχίζει αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ διαρκής είναι και η επικοινωνία με τους Δήμους των πόλεων που θα περάσει η Φλόγα, προκειμένου να εξελιχθεί η Λαμπαδηδρομία χωρίς προβλήματα και κυρίως να προβληθεί η χώρα μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν την τελευταία στιγμή αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για αλλαγή όλης αυτής της τιτάνιας προσπάθειας που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, η ενέργεια αυτή μόνο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στις εκδηλώσεις που προβάλλουν τη χώρα διεθνώς και βγάζουν προς τα έξω, την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή, χωρίς να διακυβεύσει στο ελάχιστο την υγεία των πολιτών», επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα: Η ανακοίνωση του θανάτου του 66χρονου