ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλήθεια… αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Μπενζεμά;

Αλήθεια… αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Μπενζεμά;

Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώνει μια αποτυχημένη σεζόν και επίκεινται αλλαγές στο ρόστερ της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δύο παίκτες είναι… στο δρόμο για το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” (Φραν Γκαρθία, Μπέλινγκχαμ), κάποιοι είναι στην πόρτα της εξόδου (Ασένσιο, Θεμπάγιος, Νάτσο), όμως το μεγάλο ερωτηματικό για τους “Μπλάνκος” είναι στη θέση “9” και η κάλυψη του Καρίμ Μπενζεμά.

ΔΙΑΒΑΣΕ την κριτική της bwin gr πριν παίξεις στοίχημα!

Συνεχίζουμε… Τελευταία, υπάρχει έντονη φημολογία για σπουδαία πρόταση προς τον Γάλλο φορ από τη Σαουδική Αραβία, η οποία ίσως αλλάξει τα δεδομένα, παρά την προφορική συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας του με τους Μαδριλένους.

Για την ώρα, στα γραφεία των “Μερένγκες” εξετάζονται περιπτώσεις επιθετικών οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό back up του Μπενζεμά, ώστε το 35χρονος Γάλλος να παίρνει ανάσες.

Άλλωστε, η σεζόν είναι πολύ απαιτητική και η Ρεάλ φτάνει ψηλά συνήθως, σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης, ο Αντσελότι θέλει ο επιθετικός που θα έρθει να είναι έτοιμος να… μπει στα παπούτσια του Μπενζεμά, αν προκύψει απουσία του λόγω τραυματισμού, κάτι που φέτος έγινε αρκετές φορές.

Έτσι, έχει ξεκινήσει το casting, με πολλές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για την επιθετική γραμμή των “Μερένγκες”. Το δίλημμα, όπως γράφουν τα ισπανικά ΜΜΕ, είναι αν θα κινηθούν για έναν πρωτοκλασάτο επιθετικό ή έναν -πιθανότατα άνω των 30- ο οποίος θα αποδεχτεί ότι… θα τρώει πάγκο στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Στην πρώτη περίπτωση, το μεγάλο όνομα είναι ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ. Οι “Σπερς” έμειναν εκτός Ευρώπης, ακόμα δεν έχουν βρει τον προπονητή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και πολύ δύσκολα θα πειστεί ο Κέιν να μείνει στο Βόρειο Λονδίνο.

Πέρυσι, τον πολιόρκησε η Μάντσεστερ Σίτι, ο ίδιος ζήτησε να φύγει, αλλά εν τέλει έμεινε στην ομάδα της καρδιάς του. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024, εκτός απροόπτου θα αποχωρήσει από την Τότεναμ και αρέσει περισσότερο απ’ όλους στον Αντσελότι.

Στο ίδιο επίπεδο, αλλά όχι τόσο από άποψη σκοραρίσματος και παρουσίας εντός περιοχής, είναι ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος φεύγει από τη Λίβερπουλ, φαίνεται ότι είναι στα ραντάρ της Ίντερ, όμως κερδίζει πόντους στη Μαδρίτη, καθώς είναι μηδενικό το κόστος για την απόκτησή του και έχει υψηλές παραστάσεις σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην ίδια κατηγορία, των ελεύθερων, συγκαταλέγεται και ο Μάρκους Τουράμ. Ο Γάλλος επιθετικός, γεννημένος στην Ιταλία, γιος του θρύλου των “Τρικολόρ” Λιλιάν Τουράμ, αποχαιρέτησε τη Γκλάντμπαχ και αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είναι 25 ετών, η αξία του τοποθετείται στα 32 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Στα υπόψη των Μαδριλένων, είναι επίσης, ο Γκονσάλο Ράμος που έκανε τρομερό Μουντιάλ με την εθνική Πορτογαλίας και εκτόξευσε τις μετοχές του, ο Χουλιάν Άλβαρες της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος “ζει” στη σκιά του Έρλινγκ Χόλαντ καθώς και οι Κάι Χάβερτς, Κολό Μουανί, Χόιλουντ, όμως όλοι τους φαίνεται να συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες.

Στη δεύτερη περίπτωση του διλήμματος που γράψαμε παραπάνω, υπάρχει στη λίστα το όνομα του Χοσέλου. Ο 33χρονος Ισπανός, έχει ήδη φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει μάλιστα σκοράρει και ένα τέρμα τη σεζόν 2011-12.

Χρίστηκε πρόσφατα διεθνής και πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τη “Φούρια Ρόχα” στο Nations League, κόντρα στη Νορβηγία.

Έκλεισε τη σεζόν στην Εσπανιόλ, με 16 γκολ στη Λα Λίγκα, η καλύτερή του από τις τελευταίες τέσσερις, στις οποίες είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Φαντάζει ιδανικός για το προφίλ που ψάχνει η Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να ξεκουράζει τον Μπενζεμά και να μην… γκρινιάζει αν δεν παίζει!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι… καυτό για τα μεταγραφικά των Μαδριλένων!