ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γεωργιάδης: «Δίψα και θέληση για κούπα»

Γεωργιάδης: «Δίψα και θέληση για κούπα»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης υποστήριξε πως άπαντες στον ΠΑΟΚ θέλουν να κατακτήσουν το Κύπελλο καθώς το επιβάλει η δυναμική της ομάδας και η δίψα για τίτλους.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» μίλησε για τη θέληση και τη δίψα των παικτών του, αλλά και του ίδιου που θα ήθελε να είναι... παίκτης σε αυτόν τον τελικό, ενώ υποστήριξε πως η ομάδα του έχει την ικανότητα να πάρει το τρόπαιο. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο ποιος θα δείξει περισσότερο πάθος για να τον κερδίσει και να πάρει το τρόπαιο, το οποίο ευχήθηκε να... ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη!

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως δυο τέτοιες ιστορικές και μεγάλες ομάδες φτάνουν να παίξουν τον τελικό αυτό μετά από 37 χρόνια. Θα είναι μεγάλο και ιστορικό παιχνίδι. Χαίρομαι που συμμετέχω ως μέλος του ΠΑΟΚ. Η ομάδα μου έχει ικανοτητα, έχει πίστη, έχει αξία και ελπίζουμε με τη βοήθεια της τύχης να το κατακτήσουμε. Για αυτό είμαστε εδώ», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Γιώργου Γεωργιάδη στη συνέντευξη Τύπου πριν ακολουθήσουν οι ερωτήσει.

-Πόσο κοντά είναι το τρόπαιο που βρίσκεται μπροστά σας;

«Δεν είναι και τόσο μακριά. Το παιχνίδι ξεκινάει αύριο στις 20:00 και τελειώνει 22:00, ελπίζουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα το πάρουμε μαζί μας».

-Ο κ. Αναστασίου είπε πως θα ήθελε να παίζουν οι τρεις τιμωρημένοι του ΠΑΟΚ καθώς φοβάται το άγνωστο. Θα υπάρξουν εκπλήξεις;

«Εκπλήξεις δεν υπάρχουν αυτή την εποχή, είμαστε στα τέλη της ποδοσφαιρικής χρονιάς και οι ομάδες γνωρίζονται. Θα ήθελα κι εγώ να παίξουν οι τρεις ποδοσφαιριστές μας, λυπάμαι για αυτούς, αλλά έχουμε παιδιά να τους αντικαταστήσουμε. Έχουμε μεγάλο και ικανό ρόστερ».

-Έχετε καταλήξει στο πλάνο για τον τελικό;

«Πριν τα παιχνίδια όλοι κάνουμε τέτοιες σκέψεις. Όταν ξεκινά υπάρχουν ερωτηματικά γιατί δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Ο τελικός είναι ιδιαίτερος, πρέπει να κάνεις και άμυνα και επίθεση, να είσαι συγκεντρωμένος. Θα πρέπει να υπάρχει προσοχή στις λεπτομέρειες».

-Είναι η πρώτη φορα που δεν γίνεται κουβέντα για τη διαιτησία, γιατί συμβαίνει αυτό;

«Δεν ανησυχώ για τη διαιτησία καθόλου. Τους εύχομαι να κάνουν το έργο τους σε υψηλό επίπεδο, να έχουν θάρρος και να κάνουν άξια διαιτησία για το παιχνίδι. Δεν έχει ακουστεί γιατί προφανώς δεν υπάρχει ανησυχία και από τον συνάδελφό μου για τη διαιτησία».

-Τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο, η τακτική, το πάθος, η θέληση;

«Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Σε όλα αυτά που είπατε, στην τύχη, στις κρίσιμες στιγμές και στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου και στον δικό μας αμυντικό χώρο. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες, πρέπει να είμαστε δυνατοί, συγκεντρωμένοι και να είμαστε αυτοί που θα καταφέρουμε να είμαστε νικητές του παιχνιδιού».

-Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προόδου και διοικητικά έχει πλέον μια σταθερότητα, είναι ο τελικός ένα πρώτο βήμα παραπάνω;

«Είμαστε μια ομάδα μεγάλη που στερείται τίτλους αυτό είναι η αλήθεια. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο και το αυριανό παιχνίδι είναι η ευκαιρία να επιστρέψουμε στους τίτλους, για να πάρει κι αυτός ο άνθρωπος τη χαρά και να συνεχίσει να δυναμώνει την ομάδα τα επόμενα χρόνια».

-Τι θα σημαίνει για το μέλλον του προπονητή Γεωργιάδη η κατάκτηση και αντίστοιχα η ήττα στον τελικό;

«Αυτή την ερώτηση να μου την κάνετε αύριο».

-Έχετε ζήσει πολλούς τελικούς ως ποδοσφαιριστής. Ως προπονητής είναι διαφορετική η αίσθηση που υπάρχει πριν τον αγώνα;

«Έχω την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα ως ποδοσφαιριστής. Χαριτολογώντας είπα στους παίκτες μου πως έχω παίξει σε επτά τελικούς, με τις φανέλες των δυο ομάδων, και έχω κερδίσει τους πέντε. Συνήθως λοιπόν κερδίζω και τους είπα πως αν έπαιιζα ένα γκολ θα το έβαζα. Δεν μπορώ βέβαια να αγωνιστώ, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, αυτό που πρέπει να κάνουν θα το κάνουν».

-Με όλα αυτά τα μέτρα που υπάρχουν και τον φόβο των επεισοδίων, πως αισθάνεστε σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου;

«Δεν αισθάνομαι ωραία, σε όλη την Ευρώπη ο τελικός είναι γιορτή, αλλά εδώ μεγαλώσαμε ξέρουμε καλά τί γίνεται. Ας ελπίσουμε να μην γίνει τίποτα και σήμερα και αύριο και όλα να πάνε ».

-Τι θα σημαίνει για τον ΠΑΟΚ μια ενδεχόμενη ήττα, θα είναι πίσω βήματα;

«Ότι και να γίνει αύριο, η ομάδα θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια. Το δικό μου μέλλον δεν ειναι το σημαντικό για το αυριανό παιχνίδι. Όπως και να έχει, είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα εξελιχθεί και θα δυναμώσει».

-Θα προτιμούσατε μια απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή το Κύπελλο;

«Ένα τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό. Εγώ μπροστά μου βλέπω το αυριανό παιχνίδι. Σας είπα, στερούμαστε τίτλους σαν ομάδα ενώ έχουμε τεράστια δυναμική, θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους».

-Θα πάτε σε μια αμυντική προσέγγιση του τελικού, να κερδίσετε με 1-0 όπως συνέβη στον ημιτελικό ή θα παίξετε επιθετικά;

«Αυτός που πετυχαίνει ένα γκολ παραπάνω κερδίζει. Στο μυαλό μας είναι πως θα κερδίσουμε, το να κερδίσουμε 1-0 ή 3-1 δεν έχει σημασία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Δεν ξέρω, γεννιούνται ερωτηματικά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όπου χρειάστηκε να παίξουμε άμυνα, το κάναμε εξαιρετικά».

-Έχετε αποφασίσει για την ενδεκάδα ;

«Κατά κύριο λόγο έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα. Υπάρχουν ένα δυο ερωτηματικά ακόμα και θα τα δούμε τις επόμενες ώρες. Έχουνε να κάνουν και με πρόσωπα και με τακτική».

-Οι παίκτες σε τί κατάσταση είναι;

«Βλέπω το πάθος που έχουν, τη λαχτάρα να παίξουν τον αυριανό αγώνα και τη δίψα για να κατακτήσουν το Κυπελλο. Το βλέπω κάθε μέρα»

-Που θα αφιερώσετε το Κύπελλο αν το κατακτήσει ο ΠΑΟΚ;

«Κι αυτή αύριο, το βράδυ την ερώτηση».

Κλείνοντας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ζήτησε να τονίσει κάτι ακόμα, λέγοντας: «Χαίρομαι για τον Παναθηναϊκό που έχει εξελιχθεί μέσα στη φετινή χρονιά. Χαίρομαι για τον φίλο μου τον Νίκο (σ.σ. Νταμπίζα), είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο. Αφού τα κατάφερε κι εκεί, χαίρομαι ιδιαίτερα και για αυτόν».