«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Έχουμε ακόμη 2 γεμάτους μήνες - Τι είπε για απαγόρευση κυκλοφορίας

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Έχουμε ακόμη 2 γεμάτους μήνες - Τι είπε για απαγόρευση κυκλοφορίας
IN TIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, αλλά και τα μέτρα που εξετάζονται για την Αττική, μίλησε στο Newsbomb.gr, η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», κυρία Μίνα Γκάγκα.

Για το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown, έκανε λόγο η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Newsbomb.gr και τονίζοντας ότι «τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δεν νομίζω πως θα οδηγήσουν σε ένα καθολικό lockdown. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι κοντεύουμε, ωστόσο έχουμε ακόμη δύο γεμάτους μήνες».

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 9 μ.μ. τις καθημερινές ή έστω τα Σαββατοκύριακα και το κατά πόσο ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη μίτωση των κρουσμάτων, ανέφερε ότι «το να μην κυκλοφορούμε τόσο πολύ τα Σαββατοκύριακα, μπορεί να βοηθήσει γιατί τότε είναι που γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά, ειδικά εάν λάβουμε υπόψιν και τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες».

Η κυρία Γκάγκα μίλησε και για τα σχολεία, απαντώντας στο ερώτημα εάν πρέπει να ξανακλείσουν: «Η αλήθεια είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει διασπορά στις αίθουσες, είναι μεμονωμένα τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα το σχολείο στην Κρήτη. Όπως φαίνεται από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει υπερμετάδοση στις σχολικές αίθουσες. Το πιο σημαντικό είναι να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα γονείς και μαθητές».

Σχετικά με την εμφάνιση των μεταλλάξεων του ιού, οι οποίες δημιουργούν έντονη ανησυχία στους υγειονομικούς κύκλους αλλά και στην κυβέρνηση, η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», υπογράμμισε ότι «Μέχρι τώρα φαίνεται πως είναι πιο μεταδοτικές οι μεταλλάξεις, ωστόσο δεν φαίνεται να κάνουν περισσότερο έντονη τη νόσο».

«Είμαστε στα μέσα μιας πανδημίας. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να προσέχουμε. Οι μεταλλάξεις θα ξεπεραστούν όπως και ο ιός, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία έως τώρα, οι εισαγωγές δεν είναι δυσανάλογες των κρουσμάτων», κατέληξε η κυρία Γκάγκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.