ΦΑΡΜΑΚΟ

Κορονοϊός: Αίτημα έγκρισης για το χάπι της MSD - Σύντομα η απόφαση του FDA

MSD
Νέα θεραπεία κατά της Covid-19
ASSOCIATED PRESS

Αίτημα επείγουσας έγκρισης στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κατέθεσε τη Δευτέρα (11/10/2021) η φαρμακευτική εταιρεία MSD, για τη νέα θεραπεία κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics.

Η απόφαση του FDA για το φάρμακο molnupiravir αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και αφορά στην κυκλοφορία του στις ΗΠΑ. Εφόσον εγκριθεί, θα είναι η πρώτη θεραπεία κυκλοφορεί και λαμβάνεται από το στόμα και η οποία θα ενισχύσει σημαντικά το οπλοστάσιο έναντι της πανδημίας του κορονοϊού. Η MSD αναμένεται να υποβάλει αίτημα έγκρισης και στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Το πλεονέκτημα σε σχέση με τις ενδοφλέβιες θεραπείες που είναι διαθέσιμες μέχρι σήμερα, είναι ότι οι ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα της COVID-19 και κίνδυνο σοβαρής νόσησης, μπορούν να λαμβάνουν το αντιιικό χάπι στο σπίτι τους και όχι σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Το molnupiravir μειώνει κατά περίπου 50% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου και επιταχύνει την ανάρρωσή τους.

Η ιική αλληλούχηση που έχει γίνει μέχρι τώρα, έδειξε ότι το χάπι είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των παραλλαγών του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της Δέλτα, σύμφωνα με την MSD.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)