ΦΑΡΜΑΚΟ

Νέο σκεύασμα για την αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας

Νέο σκεύασμα για την αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας

Η υπερλιπιδαιμία αποτελεί ασυμπτωματική νόσο, που γίνεται αντιληπτή μέσω των ισχαιμικών συμβάντων. Στη χώρα μας εμφανίζει μεγάλη εξάπλωση με περισσότερο από το μισό του πληθυσμού να φέρει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, ενώ σταθερά αυξημένη είναι και η συχνότητα των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η μη επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με τα επίπεδα των λιπιδίων αυξάνει σημαντικά τη θνησιμότητα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που συνυπάρχουν κι άλλες παράμετροι ενίσχυσης του επιπολασμού της, όπως το κάπνισμα, ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος και η υπέρταση.

Στην κυκλοφορία ενός νέου φαρμάκου της για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου προχώρησε πρόσφατα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Πρόκειται για εγχωρίως παραγόμενο γενόσημο σκεύασμα, το οποίο διακρίνεται για τη θεραπευτική του αποτελεσματικότητα και την οικονομική του αποδοτικότητα.

Συνδυάζοντας δύο δραστικές ουσίες, το νέο σκεύασμα της διασφαλίζει ισχυρή υπολιπιδαιμική δράση και σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει έναν ιδανικό συνδυασμό δύο δραστικών ουσιών για τους ασθενείς που δεν επιτυγχάνουν τον στόχο μείωσης των λιπιδίων με τη χρήση μονοθεραπείας, αλλά και για τις περιπτώσεις που επιδιώκεται βελτιωμένη οικονομική αποτελεσματικότητα στην υπολιπιδαιμική θεραπεία.

Επενδύοντας διαχρονικά περισσότερο από το 8% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε ερευνητικά προγράμματα, η ELPEN αξιοποιεί τους Έλληνες επιστήμονες, συμβάλλοντας στον περιορισμό της δραματικής φυγής τους στο εξωτερικό. Εδώ και 54 χρόνια, «μένει και επιμένει Ελλάδα», ενισχύοντας την εγχώρια παραγωγή, στηρίζοντας την εθνική οικονομία και θέτοντας τις βάσεις για την επόμενη μέρα στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις