ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Δεν έχει αλλάξει ο προϋπολογισμός για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου

Υπουργείο Υγείας: Δεν έχει αλλάξει ο προϋπολογισμός για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου
EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό του έργου για την αναδιαμόρφωση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου, δίνει το υπουργείο Υγείας μετά τις καταγγελίες της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ περί μείωσης των πιστώσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για την αναδιαμόρφωση του κτηρίου παραμένει ακριβώς ο ίδιος. Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2018, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί μελέτη υλοποίησης. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης, επισημαίνει.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την υλοποίηση του έργου και οι προβλεπόμενες πιστώσεις θα διατεθούν αμέσως μόλις συμβασιοποιηθεί και υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τονίζει ότι «όσοι φέρουν την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου επί 2 χρόνια και σήμερα ασκούν όψιμα κριτική στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Υγείας, το κάνουν είτε από πολιτικό θράσος, είτε από άγνοια. Στη δεύτερη περίπτωση, ας φροντίσουν να ενημερωθούν και να μην εμπαίζουν τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως έκαναν επί 4,5 χρόνια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις