ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Προειδοποίηση Δημόπουλου: «Δεν είναι fake news, έχουμε έξαρση»

Κορονοϊός - Προειδοποίηση Δημόπουλου: «Δεν είναι fake news, έχουμε έξαρση»
ASSOCIATED PRESS

Την ανησυχία του για τα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων επί καθημερινής πλέον βάσης, εξέφρασε ο Καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ,

«Είναι εμφανές ότι έχουμε έξαρση, έχουμε τριψήφια νούμερα κρουσμάτων» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Θάνος Δημόπουλος, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας.

Όπως επεσήμανε, «χρειάζονται 7-14 μέρες για να έχουμε τα αποτελέσματα των μέτρων αλλά από την άλλη μεριά είναι εμφανές ότι έχουμε έξαρση, έχουμε τριψήφια νούμερα κρουσμάτων», προσθέτοντας πως αυξάνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται, ανοίγουν συνεχώς νέες μονάδες ειδικών λοιμώξεων που νοσηλεύουν τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας κι έχουν διπλασιαστεί οι αριθμοί των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Επομένως, όπως σημείωσε ο ίδιος ο καθηγητής, είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για fake news, «είναι μια πραγματικότητα που είναι μπροστά μας και γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε και πως μπορούμε να περιορίσουμε την έξαρση ενώ όσοι δεν το αποδέχονται έχουν και ατομική και κοινωνική ευθύνη».

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε πως οι αρμόδιοι φορείς παίρνουν μέτρα τα οποία κλιμακώνονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η παγκόσμια στρατηγική

Σχετικά με το τι θα σταματήσει την εξάπλωση του ιού στην χώρα μας, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως «χρειάζεται συνειδητοποίηση και εφαρμογή μέτρων απ' όλους μας και ιδιαίτερα από τους υπευθύνους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης ότι δυστυχώς ότι δεν πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια, να βρουν κάποια τρικ να ξεφύγουν προσχηματικά δεδομένου ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για την προστασία όλων μας». Δεν είναι τιμωρητικά μέτρα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, «το να αποφασισθεί σε μία μέρα ένα καθολικό lockdown δεν θα απέδιδε, θα προκαλούσε μεγαλύτερες αντιδράσεις ενώ τα μέτρα αυτά δίνουν και ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους μας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παγκοσμίως, κανένας δεν έχει προτείνει κάτι διαφορετικό».

Τέλος, αναφορικά με το εμβόλιο ο καθηγητής ανέφερε πως «ανασκοπούμε την βιβλιογραφία σε διεθνή βάση και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ και ΗΠΑ είναι καθόλα αξιόπιστες δεδομένου ότι έχουν πάρει εγκρίσεις από ειδικούς ρυθμιστικούς μηχανισμούς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με το Oruc Reis: Άλλαξε πορεία εντός της τουρκικής NAVTEX