ΥΓΕΙΑ

Πάνω από 20 επιτυχημένες επεμβάσεις σε τρεις μόλις μήνες για τη μέθοδο Rezum στην Ελλάδα!

Πάνω από 20 επιτυχημένες επεμβάσεις σε τρεις μόλις μήνες για τη μέθοδο Rezum στην Ελλάδα!

Με απόλυτη επιτυχία εφαρμόστηκε στους 20 πρώτους ασθενείς στην Ελλάδα, η πρωτοποριακή, μη επεμβατική θεραπεία Rezum για την Καλοήθη Υπερπλασία Προστάτη από τον Ανδρέα Ανδρέου, MD, PhD, Διευθυντή της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, εξειδικευμένο στη Ρομποτική Ουρολογία.

Η νέα, καινοτόμος τεχνική Rezum που εφαρμόζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εδώ και τρεις μήνες από τον Δρ. Α. Ανδρέου και την ομάδα του, αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις μεθόδους αντιμετώπισης της Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, η οποία δεν απαιτεί χειρουργική προσέγγιση και προσφέρει μόνιμη λύση στην υπερπλασία του προστάτη χωρίς παρενέργειες, όπως η στυτική δυσλειτουργία και η ακράτεια.

Η μέθοδος βασίζεται στην έγχυση ατμού μέσω της ουρήθρας, αξιοποιώντας τη φυσική ενέργεια που «αποθηκεύεται» σε λίγες σταγόνες νερού. Με τη χρήση των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων του νερού και με τους υδρατμούς να παίζουν, καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία της συρρίκνωσης του προστάτη, η θερμική ενέργεια που δημιουργείται στοχεύει στην υπερπλασία και νεκρώνει τα πάσχοντα κύτταρα του προστάτη, χωρίς να επηρεάζει τους παράπλευρους ιστούς.

Με τη χρήση της νέας τεχνικής, απουσία τομών και γενικής αναισθησίας, ο ασθενής επανέρχεται στην καθημερινότητά του την ίδια ημέρα, βελτιώνεται η διαδικασία της ούρησης ενώ διατηρείται ανέπαφη η λειτουργία της στύσης και της εκσπερμάτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος Rezum εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, διαθέτει έγκριση από τον FDA και αποτελεί επίσημη ένδειξη για τη θεραπεία της υπερπλασίας προστάτη από τις επιστημονικές εταιρείες.

Η καινοτόμος αυτή τεχνική ενδείκνυται για άντρες άνω των 50 ετών με δυσουρικά συμπτώματα, συχνοουρία και όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά. Επίσης είναι ιδανική για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό.

Τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή της θεραπείας της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη με τη μέθοδο Rezum είναι πολλαπλά. Καταρχάς, πραγματοποιείται χωρίς γενική αναισθησία, αναίμακτα, χωρίς τομές, χωρίς φαρμακευτική αγωγή και διατηρεί, πλήρως, τη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα. Επιπρόσθετα, παρατηρείται βελτίωση στην πλειονότητα των ασθενών, σε μόλις δύο εβδομάδες, δεν απαιτείται μόνιμο εμφύτευμα και διενεργείται μέσω ενός συντόμου ραντεβού, ακόμα και στο ιατρείο του ουρολόγου. Κυρίως, όμως, επιτρέπει στον ασθενή, να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, την ίδια ημέρα.

Για περισσότερα ιατρικά νέα πατήστε εδώ