ΥΓΕΙΑ

ΕΚΑΒ: Οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια χωρίς κόστος

ΕΚΑΒ: Οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια χωρίς κόστος

Τη δική του απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υγείας για το θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το αν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα μπορούν να μεταφερθούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πως όσοι ασθενείς είναι ανασφάλιστοι σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να μεταφερθούν χωρίς κόστος σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ».

Το δημοσίευμα που άναψε... φωτιές!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ριζοσπάστης και αναφέρει ότι υπάρχει «εμπιστευτικό - επείγον» έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να μην διακομίζονται ασθενείς που δεν είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές κλινικές.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

Δείτε το έγγραφο

Ο «Ριζοσπάστης» αναζήτησε τους αρμόδιους προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τις νέες απαράδεκτες οδηγίες για τις διακομιδές των ασθενών. Όμως, τόσο το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όσο και η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας δήλωσαν «αναρμόδιοι» να απαντήσουν και παρέπεμψαν για διευκρινίσεις στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ. Αλλά ούτε η επικεφαλής του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ (Θεσσαλονίκης) ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας επανειλημμένα ότι ήταν «απασχολημένη σε τηλεδιάσκεψη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το lockdown δεν είναι αρκετό - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση